На 2 юли 2017 г. в Борисовата градина в София,

...
На 2 юли 2017 г. в Борисовата градина в София,
Коментари Харесай

13 държави ще представят културата на Азия

На 2 юли 2017 година в Борисовата градина в София, на сцена „ Лятна сцена ”, за първи път ще се организира Фестивал на азиатската просвета,информира ПРофайл. 13 страни с представителства у нас ще срещнат със своите обичаи българската аудитория. Посетителите ще могат да се допрян до типични за азиатската просвета танци, музика, изкуство, кухня, природа и обичаи. Желаещите ще имат опцията да се включат в над 30 разнообразни интензивности, посредством които ще се допрян до магията на азиатската просвета от близко.
 фестивал
Посланиците на държавите-участници Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония ще обяват началото на фестивала. Всяка страна е подготвила стратегия, в която ще вземат участие нейни представители. Наред с разнообразната стратегия с интензивности от друг темперамент, гостите могат да закупят и билети за присъединяване в лотария. Голямата премия е 2 билета до дестинация по желание в Азия, предоставени от Turkish Airlines. Събраните средства ще бъдат дарени за щедрост от Международния женски клуб (IWC), сътрудник на фестивалa „ Азия от близко ”.

Сред изкуствата, на които ще могат да се насладят всички софиянци и посетители на столицата са фолклорни танци и музикални осъществявания в обичайни азиатски костюми. За феновете на азиатската кухня ще се проведат готварски демонстрации, от които ще могат да научат забавни елементи по отношение на приготвянето на екзотичната кухня и спецификите за всяка страна. В особено самостоятелен фотокът всеки ще има опция да се снима с атрактивните участници във фестивала. За децата ще има локация, където ще могат да се включат в разнообразни игри и занимания в „ азиатски жанр “, а уроци по краснопис може да вземе всеки, който се запише за присъединяване в профилираните ателиета.

Почитателите на пътешествията ще могат да усилят листата със своите мечтани дестинации благодарение на видео материали и информация за най-красивите места на екзотичния континент.
Официалното разкриване на фестивала ще се състои на 2 юли 2017 година, в 10:00 ч., в Борисовата градина на сцена „ Лятна сцена ”. Събитието ще продължи през целия ден и ще приключи в 20:00 ч. със специфична Гала вечер.

Първият азиатски фестивал в България „ Азия от близко ” ще се състои с помощта на общителната поддръжка на Държавния културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма и Столична Община на Република България, както и със съдействието на генералния спонсор на фестивала – Turkish Airlines,допълват още от ПРофайл.

Повече информация можете да откриете на фейсбук страницата на фестивала: @asianfestivalsofia.

Повече за Азия:

Азия е най-големият и най-населеният континент на Земята, заемащ големи територии в Източното и Северното полукълбо. Границите на континента не са строго избрани, с изключение на тези с Европа. За граница сред Азия и Африка се счита Суецкият канал, а европейската разграничителна линия минава по билото на планината Урал, река Емба, Каспийско море, Кавказ, Черно море, Босфора, Мраморно море, Дарданелите и Егейско море. Континентът има директен изход на три океана: на север – към Северния ледовит океан; на изток – към Тихия, а на юг – към Индийския океан.
Взимайки поради размера и разнообразието ѝ, Азия е топоним, датиращ още от древността – повече като културна идея, сплотяваща разнообразни райони и хора, в сравнение с еднородно цяло. Това е континент, който притегля европееца от епохи насам. Екзотичният усет на храната, непознатите аромати, наситените цветове, многолюдните улици, шумните пазари, спокойствието на обилните храмове, великолепието на старинните дворци и неизменимата усмивка на хората, която въплъщава и разбирането на азиатеца за света, в който с положително отношение ще привлечеш щастието и сполуката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР