На 2 септември на стадиона в с.Кубратово, район Нови Искър

...
На 2 септември на стадиона в с.Кубратово, район Нови Искър
Коментари Харесай

„Аварийна помощ и превенция“ към Столична община участва в полево учение за защита при земетресения

На 2 септември на стадиона в с.Кубратово, регион Нови Искър се организира полево обучение за отбрана при трусове с присъединяване на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община.

Дейностите по полевото обучение са в границите на план „ Управление на силите и средствата за отбрана при трусове в Западните Балкани посредством взаимни действия и трансгранично съдействие “ по плана BALANCE.

Министерство на защитата и Военновъздушни сили спомагат с военно-транспортни самолети при реализирането на плана BALANCE.

На стадиона в с. Кубратово ще се разгърне в цялостна скица полевия лагер на образувания за учението за търсене и избавяне в градска среда благодарение на спешните екипи на общината. Предвидено е да се показва техниката, оборудването и оборудването на избавителните екипи при осъществяване на аварийно-спасителни действия.

Столична община е една от първите общини в България, която през 2020 година беше асоциирана като пълновръстен сътрудник по Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз (DG ЕСНО – European Civi1 protection and Humanitarian aid 0perations) и беше утвърдена да взе участие в план BALANCE – „ Мащабно ръководство на земетресенията на Западните Балкани посредством взаимни действия по трансгранично съдействие ”. Основната цел на плана BALANCE е посредством провеждането на взаимни учения да се усъвършенства координацията, взаимоотношението и уменията при даване на помощ и съдействие в региона на гражданската отбрана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР