На 2-ри декември, лидерът на БСП за България“ Корнелия Нинова

...
На 2-ри декември, лидерът на БСП за България“ Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Сглобката е лишена от съдържание и държи като заложник цял един народ

На 2-ри декември, водачът на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова организира в Плевен районна среща с новоизбраните кметове и общински съветници от партията в областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин.

За събитието в Плевен дойдоха членове на Изпълнителното бюро, народни представители от " Българска социалистическа партия за България ", както и регионални и общински ръководители и координатори.

„ Ние - Националното управление и парламентарната група на Българска социалистическа партия сме с вас, тъй като локална власт без мощно парламентарно посланичество и без борба в Парламента за ползите на хората и общините, няма по какъв начин да стане. Затова е хубаво, че сме един мощен тим и би трябвало да решим, по какъв начин продължаваме, тъй като единствено до края на годината предстоят няколко съществени тествания пред страната, пред партията и пред общините.

„ Събираме се в миг, в който се разисква Държавния бюджет за 2024 година и 3-годишната планирана рамка. Но се събираме и в миг, в който страната се намира в безпорядък. Правителството, вместо да основава сигурност, да дава гаранции, да излъчва предвидимост, е катализатор и основател на този безпорядък. Единствената власт, която сега дава сигурност, предвидимост, предсказуемост са кметовете и общинските съветници.

„ Сглобката ще пристъпят до края на декември до смяна на Конституцията ”, съобщи водачът на българските социалисти, съгласно която никой не знае какво ще бъде препоръчано сред второ и трето четене, а и самите ръководещи са в изострен конфликт между тях какво да се случи в правосъдната система. И предизвести, че примирието в сглобката е единствено краткотрайно и още веднъж ще избухне раздор около конституционните промени.

„ Ние не поддържаме смяната на Конституцията в този тип, в който я предложиха. Не поддържаме двойното поданство на висши държавници. Не поддържаме и този тип на правосъдна промяна, който се предлага. Разумното, което би трябвало да се случи, в случай че всички сме виновни държавници, е президентът Радев да извади своя план за Конституция, да сложим всички оферти на масата и рационално и отговорно да беседваме по тези въпроси.

Единственото място, където това може да се случи, институционално и да има тежест, е Консултативният съвет по национална сигурност/КСНС/ в президентската институция като такава, която би трябвало втежък миг за страната да сплотява, да събира, да търси общото решение и излизане от тези рецесии ”, сподели още Корнелия Нинова.

Тя означи, че въпросът за Конституцията е значим и поради това, че той е евентуално въпрос за бъдещето на сглобката:

„ Те се събраха, изключително с поканата към Движение за права и свободи, сякаш за конституционно болшинство, за Шенген и за еврозоната. За страдание, и през декември няма да ни пуснат в Шенген. Еврозоната се отдалечава с тези стопански и финансови макропоказатели. Ако и конституционната промяна забуксува, то тази сглобка е изцяло изпразнена от наличие и простодържи като пленник цялостен един народ поради ползите си и разпределянето на порциите ”.

Нинова приключи обръщението си с думите:

„ Винаги, когато едно ръководство изпадне в рецесия и вижда края си, изважда една и съща опорка – " няма опция ". Естествено, че постоянно има опция и това е просто опрощение.

Сега е времето на същинската опция и с обстоятелства, страст и труд, ние можем да я покажем на хората, тъй като не се поддадохме, не се продадохме и не изневерихме на нашите гласоподаватели ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР