На 2 октомври (петък) от 18 ч. пред Столична библиотека

...
На 2 октомври (петък) от 18 ч. пред Столична библиотека
Коментари Харесай

Столична библиотека представя поезия и музика с група „Гологан“

На 2 октомври (петък) от 18 ч. пред Столична библиотека групата за етно-рок лирика „ Гологан “ ще направи публична премиера на първия си албум, записан през 2007 година в студио M&D и публикуван на компактдиск през 2019 година с дизайн на Иво Рафаилов. В концерта ще вземат участие както главните членове на групата Анджела Родел, Иван Христов и Петър Чухов, по този начин и свирилите с тях в разнообразни интервали музиканти като Емил Ангелов, Иван С. Вълев, Гриша Маникатов,Владимир Бочев, както и други взели участие в записа на албума. Групата ще бъде показана от шефа на стратегия " Христо Ботев " на БНР, литературния критик и публицист Митко Новков.

Формацията е учредена през 2004 година, когато поетите Петър Чухов (електрическа китара) и Иван Христов (кавал, вокали) се събират като вземат решение да опитват в стила артрок. Идеята им е той да бъде разбъркан с етно детайли. По-късно към тях се причисляват Анджела Родел (вокали, тамбура), Емануил А. Видински (перкусии), Иван С. Вълев (бас китара) и Гриша Маникатов (барабани). Музикантите употребяват както модерни принадлежности – електрическа китара, бас китара, барабани, по този начин и обичайни фолклорни принадлежности като дудук, тамбура, тарамбука, двоянка и други Целта на това разбъркване на антично и модерно звучене не е просто да се предизвикат слушателите като се слагат инструментите в извънредно за тях обграждане, а да се реализира един същински контакт сред методите на звукоизвличане от разнообразни столетия. „ Гологан “ са свирили на доста места в България, както и в Унгария, Словакия, Австрия, Германия и Македония.

Събитието ще се организира при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, а при неподходящи метеорологични условия ще се реалокира в постройката на библиотеката.

Столична библиотека показва лирика и музика с „ Гологан “ На 2 октомври (петък) от 18:00 ч. пред Столична...
Публикувахте от в

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР