На 2 октомври от 18:00 ч. в Художествена галерия –

...
На 2 октомври от 18:00 ч. в Художествена галерия –
Коментари Харесай

Изложба на Виргиния Пенчева ще бъде открита в Русенска художествена галерия

На 2 октомври от 18:00 ч. в Художествена изложба – Русе ще бъде открита независимата галерия „ Метаморфози на пейзажа “ на Виргиния Пенчева.

В нея ще може да видите 30 нереални картини, основани особено за актуалната експозиция. Темите гравитират към пространства, които построяват среда, наситена с разнообразни положения – цветни и жизнеутвърждаващи. Зрителят има опция да разчете метаморфозите на пейзажите, според от своето въодушевление и настройка, и да стане съавтор, пътешествайки из картинния свят на Виргиния Пенчева.

Живописните платна на художничката ще останат в галерията до 16 октомври.

За създателя:
ВИРГИНИЯ ПЕНЧЕВА е родена в град Русе. Завършва ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методии “ компетентност живопис. От 1980 взе участие интензивно в художествения живот на град Русе и страната. Има голям брой участия в районни, групови, национални и интернационалните изложения, пленери и симпозиуми – България, Китай, Полша, Гърция, Северна Македония и други Работи в региона на живописта. От 1990 взе участие в планове и изложения, свързани с неконвенционалните форми в изкуството – фестивали за модерно изкуство – „ Процес –Пространство “, „ Екоарт “, „ Ломея “ и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР