На 2 ноември в Галерия 8 се открива една специална

...
На 2 ноември в Галерия 8 се открива една специална
Коментари Харесай

На 2 ноември във варненска галерия се открива една специална изложба

На 2 ноември в Галерия 8 се открива една специфична галерия под наслов 60. Посвещава се на огромния варненски живописец Веселин Начев, който на тази дата навлиза в седмото десетилетие - жив и здрав да е и Бог да го пази! Представени са 15 живописни произведения, датирани от 1985 година до през днешния ден. Без искания за ретроспекция, изложените произведения основават визия за пътя и креативното развиване на този незабравим създател. Изложените произведения са от фонда на галерията. През своето 30-годишно битие Галерия 8 е имала достойнството и удоволствието да показа 10 независими изложения на огромния Веселин Начев.

Веселин Начев е български художник, живописец и е измежду най-търсените модерни художници у нас - харесван по едно и също време от колекционери и критици. Включва в живописния език освен цвета, само че и повърхността, фактурата, постоянно прави колажи. Веселин Начев е художник с извънредно самостоятелен жанр.

Роден на 02.11.1958 г в Бургас. Завършил Художествена академия София  1985 година,  живопис в класа на проф. Иван Кирков. Живее и работи във Варна.

Участва в десетки национални и интернационалните изложения и създател на голям брой независими изяви, показани в влиятелни галерии във Варна, София, Полша, Холандия, Македония, Франция, Италия, Австрия, Швейцария, Германия, Русия. Творчеството на Начев е удостоено с интернационално самопризнание и над 10 награди в България, Канада и Франция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР