На 2 май ще отвори електронната система за прием в

...
На 2 май ще отвори електронната система за прием в
Коментари Харесай

Кога започва приемът на заявления за детските ясли във Варна?

На 2 май ще отвори електронната система за банкет в детските ясли във Варна , заяви заместник-кметът по опазването на здравето Снежана Апостолова . Тя уточни, че трите огромни класирания през тази година ще бъдат на 22 май, 12 юни и 28 юни.

Приетите дец а ще влизат поетапно от 01.09.2024 година по авансово направен график от шефа на съответното детско заведение. През останалите месеци от годината се афишират изключителни класирания при съществуване на освободени места.

Графикът на дейностите за банкет към този момент е оповестен на адрес: https://newkg.uslugi.io/jasla

Класирането в детските ясли е по водещ аршин – адрес на детето , като малчуганите, чийто непрекъснат или сегашен адрес е в административния регион на яслата, ще получават по 100 точки , а в случай че двата адреса (постоянният и настоящият) съответстват, ще се дават спомагателни 10 точки . Деца с непрекъснат или сегашен адрес на територията на община Варна ще употребяват преимущество от 10 точки по спомагателен аршин .

Както и до момента, спомагателни точки ще получават децата с работещи родители, от многодетни фамилии , със болести с и над 50%, според Наредбата за здравна експертиза. С преимущество остават близнаците, сираците и полусираците, както и деца, чийто брат или сестра посещават мечтаната детска ясла. Деца от приемни фамилии или с незнаен родител също се употребяват с преимущества, показват още от отрасловата дирекция по опазване на здравето.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР