На 2 март от 12:00 часа на площад Възраждане“ ще

...
На 2 март от 12:00 часа на площад Възраждане“ ще
Коментари Харесай

Лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи” ще се проведат в Плевен по повод Трети март след 5-годишно прекъсване

На 2 март от 12:00 часа на площад „ Възраждане “ ще се организира 49-ото издание на Лекоатлетическа щафета и крос „ Обиколка на Военноисторическите музеи “. Организатор на проявата е Община Плевен със съдействието на плевенски лекоатлетически клубове. Събитието е част от Спортния календар на Община Плевен за 2023 година и е в програмата за честванията на Националния празник на Република България в Плевен.

Масовата спортна демонстрация се възвръща след 5-годишно годишно спиране. Първото издание е през 1940 година за купата на Н.В. цар Борис Трети. През годините е имало няколко спирания, в това число и за повече от десетилетие.

Тази година лекоатлетическата щафета ще се организира в четири възрастови групи за момчета и момичета(4-5, 6-7, 8-9, 10-12 клас). Заявки за присъединяване са подали 32 учебни тима от 12 учебни заведения. Щафетите са от пет поста, стартът и финалът са на площад „ Възраждане “. За двете по-малки възрастови групи маршрутът е в Градската градина с обиколка на Мавзолея, по-големите участници ще тичат до площад „ Свободата “ и назад, още веднъж с обиколка на Мавзолея преди финала. Призьорите в щафетите ще получат купи и медали, обезпечени от Община Плевен.

В рамките на деянията ще се организира и всеобщ крос за мъже и дами, в който няма възрастови ограничавания за присъединяване. Записването за кроса продължава до 11.30 часа в деня на проявата, като на място ще има обезпечен доктор за осъществяване на предсъстезателни прегледи на бегачите. Участниците в кроса ще бягат по трасе, което обгръща двата маршрута на щафетите, с дължина към 2 километра.

Лайънс клуб Плевен ще обезпечи заздравителен пункт за всички участници в конкуренцията. Той ще бъде ситуиран след финалната линия.

Главен арбитър на надпреварата е Теменужка Бузова, изявен треньор и арбитър по лека атлетика.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР