На 2 и 3 юни 2021 г. държавният глава на

...
На 2 и 3 юни 2021 г. държавният глава на
Коментари Харесай

Президентът на Португалия идва на официално посещение у нас

На 2 и 3 юни 2021 година президентът на Португалската република ще бъде на публично посещаване в България по покана на българския президент, оповестяват от прессекретариата на президента.
На 2 юни, сряда, от 10.30 часа пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “ президентът Марсело Ребело де Соуза ще бъде посрещнат от Румен Радев с публична гала. Държавният глава на Португалската република ще постави венец пред паметника на Незнайния боец.
От 11.00 часа президентите на България и Португалия ще проведат среща „ на четири очи “ на „ Дондуков “ 2, след която ще се състоят пленарните диалози сред двете публични делегации.
В 12.10 часа Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза ще дадат конференция за медиите в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2.
На 3 юни от 10.15 часа португалският и българският държавен глава ще посетят Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “, където ще прегледат специфичната експозиция „ Португалия в ръкописите и старите книги на Националната библиотека “. Марсело Ребело де Соуза и Румен Радев ще прегледат и залата „ История на книгата “, отдадена на традициите в писменото слово.
От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ президентът Марсело Ребело де Соуза ще бъде почетен с почетно звание „ Доктор Хонорис Кауза “. Португалският държавен глава ще изнесе лекция на тематика „ Европа – вероятност за бъдещето “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР