На 2 и 3 октомври ще бъде кулминацията на честванията,

...
На 2 и 3 октомври ще бъде кулминацията на честванията,
Коментари Харесай

Софийският университет: Академичната общност очаква ясни знаци, че е чута и разбрана, а очакванията ѝ – удовлетворени

На 2 и 3 октомври ще бъде кулминационната точка на честванията, с които най-старото висше учебно заведение в България отбелязва своята 135-та годишнина, оповестяват от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Класацията включва 20 531 университета

„ В празничната за Алма матер година за следващ път ще напомним на днешна България, че академичната концепция и академичната общественост постоянно ще бъдат стожер на публичното развиване и прогрес. В този ден преподавателите, студентите и чиновниците ще показват престижа на една институция и достолепието на една общественост. Софийският университет е заслужил това право. Академичната му общественост има привилегията да съобщи обществено, че образованието е един от най-важните цели на днешна България и чака ясни знаци, че е чута и разбрана, а справедливите ѝ упования – задоволени “.

Откриването на академичната година ще стартира с празнично шествие на студенти и преподаватели, което ще тръгне в 10.00 часа от Ректората и ще премине през някои от най-знаковите места в столицата, с цел да стигне пред катедралния храм „ Св. Александър Невски “, където тържествено ще бъде обещано началото на академичната образователна година.

След него се подрежда Техническият университет в София

Празничното шествие, отпред на което ще застанат ректорското управление и Академичният съвет, ще премине по маршрут: бул. „ Васил Левски ” – бул. „ Цар Освободител ” – ул. „ Г. С. Раковски ” – ул. „ Оборище ” – пл. „ Св. Ал. Невски ”.

Ректорското управление на Софийския университет ще сервира цветя и венци пред паметниците на патрона св. Климент Охридски, донорите Евлоги и Христо Георгиеви и Паметника на Незнайния боец.

В 10.45 часа на пл. „ Св. Ал. Невски “ ще стартира церемонията по откриването на 135-та академична образователна година на Софийския университет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР