На 2 и 3 октомври на територията на Национална спортна

...
На 2 и 3 октомври на територията на Национална спортна
Коментари Харесай

Национални селекционери участваха в международен семинар

На 2 и 3 октомври на територията на Национална спортна академия „ Васил Левски “ се организира Международен треньорски футболен семинар „ KELME България “, проведен от Българската треньорска школа по футбол към Българския футболен съюз, в който взеха присъединяване и селекционерите на младежкия и юношеските национални тимове на България.

Ректорът на НСА проф. Николай Изов, деканът на факултет „ Спорт “ проф. Красимир Петков, както и ръководителят на катедра „ Футбол и тенис “ към НСА и шеф на БТШФ доцент Емил Атанасов насочиха приветствия към участниците по време на събитието, което се организира с помощта на дългогодишното сполучливо съдействие сред НСА и БФС.

Национална спортна академия даде най-хубавите условия за осъществяване на лекционната, а също и на практическата част на семинара. Партньор в реализацията на образованието бе и Буцефал Спорт Мениджмънт.

На формалното разкриване участваха също доцент Христо Андонов – зам.-декан на факултет „ Спорт “, проф. Христо Бозов - ректор на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ и други

Основна цел на семинара беше да показа актуалните трендове, вероятности и насоки за рационализиране на подготвителния развой, както и да сътвори предпоставки за продан на хрумвания и ползотворни контакти. Участието дава опция да бъде възобновена валидността на треньорските футболни UEFA Pro, A, B – лицензи. Семинарът е съгласуван с образователната стратегия за продължаващо образование, според Конвенцията на УЕФА за взаимно признание на треньорската подготовка.

Участниците имаха неповторимата опция да почерпят опит от инструктори и специалисти от международен сан, измежду които Петер Шрайнер (бивш основен координатор на ДЮШ на Шалке 04, създател на голям брой методически книги и преподавател в над 30 държави), Ерен Йълмаз (треньор в ДЮШ на Борусия Дортмунд), Атанасиос Терзис (един от най-изтъкнатите футболни методисти и един от най-издаваните създатели на треньорска литература в международен мащаб), Стивън Турек (треньор в академията на Хановер 96, профилиран в разбора и развиването на актуалните тактически постройки) и други

Семинарът включваше теоретични и на практика занимания, а измежду участниците бяха селекционерите на младежката и другите младежки обединения на България – Александър Димитров, Йордан Петков, Тодор Симов, Калоян Георгиев, както и селекционерът на женския народен тим и учител в НСА гл. ас. Силвия Радойска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР