На 2 февруари 2024 г. (петък) от 11:00 часа областният

...
На 2 февруари 2024 г. (петък) от 11:00 часа областният
Коментари Харесай

Провериха дейностите по изграждащия се надлез над жп прелез при селата Рогош и Скутaре

На 2 февруари 2024 година (петък) от 11:00 часа регионалният шеф на Пловдивска област доктор инж. Илия Зюмбилев извърши инспекция на работата по изграждащия се надлез над жп прелез при селата Рогош и Скутaре в наличието на ръководителя на плана инж. Иван Бакалски от Директива за птиците НКЖИ, представител на строителната компания – инж. Владимир Попов, специалисти от Областна администрация Пловдив, кметът на община Марица Димитър Иванов и кметовете на селата Трилистник, Рогош и Скутаре.

На работната среща, проведена по искане на Областния шеф през август 2023 година беше доказано, че надлезът при Рогош би трябвало да е подготвен през март т.г., само че при днешната инспекция стана ясно, че посоченият период няма да бъде спазен. Причините за това са, че е открито съществуване на довеждащ тръбопровод Ф350 мм за село Трилистник, който визира градежа на надлеза и това постанова да се направи план за изместване на водопровода посредством създаване на байпас. Друга причина, която уточни инж. Иван Бакалски от Директива за птиците НКЖИ е забавянето при издаването на разрешението за градеж на надлеза.

Поради тези аргументи инж. Владимир Попов изрази мнение, че ще има закъснение в осъществяването на надлеза и уточни, че същия ще бъде построен до края на месец август 2024 година

Областният шеф на Пловдивска област доктор инж. Илия Зюмбилев обърна внимание, че неналичието на координиране на дейностите сред Директива за птиците НКЖИ, Община Марица и експлоатационните сдружения, в случая  ВиК е довело до забавянето в осъществяването на надлеза.

Освен инспекция на надлеза при село Рогош се извърши и такава за направения обходен път през село Скутаре и изграждащия се надлез до гара Скутаре.

Обърна се внимание на строителя от Областния шеф и кметът на община Марица, че би трябвало да поддържат  обходния път в положително положение, тъй че пътуващите хора от село Трилистник да го употребяват безпроблемно. Строителят пое ангажимент от време на време да възвръщат и поддържат  трасето на обходния път в положително положение.

Новоизграждащият се надлез до гара Скутаре е в по-напреднала фаза, по отношение на този при село Рогош и по думите на инж. Бакалски ще бъде приключен до края месец юли т.г., само че ще останат да се извършат строителни работи под надлеза и към гарата, които съгласно предварителния график би трябвало да бъдат завършени до края на 2024 година

„ Изграждането на всеки подобен огромен инфраструктурен план основава неудобства и усложнения на живущите към засегнатите територии, само че ние сме по тази причина тук, с цел да спомагаме на всички заинтригувани страни по осъществяването на градежите и те да бъдат изпълнени в оптимално къси периоди “ – обясни доктор инж. Илия Зюмбилев – Областен шеф на област Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР