На 2 февруари 2022 г. великата Стоянка Мутафова щеше да

...
На 2 февруари 2022 г. великата Стоянка Мутафова щеше да
Коментари Харесай

Лили Иванова почете паметта на Стоянка Мутафонова с пост във Фейсбук: Аплодисменти!

На 2 февруари 2022 година великата Стоянка Мутафова щеше да навърши 100 години. По този мотив театри, институции и голям брой създатели уважиха паметта на именитата актриса с прочувствени изявления в мрежата.

Лили Иванова се поклони пред госпожа Стихийно злополучие още в среднощ. Примата на поп музиката написа следното: " 100 години от рождението на огромната българска артистка Стоянка Мутафова! Поклон пред светлата й памет! Аплодисменти! "

Лили Иванова бе първата известна персона, която уважи Мутафова. Двете бяха близки и обществено показваха уважението си една към друга.

Друга поп легенда - Васил Найденов също се поклони алегорично пред " неповторимата и незабравимата Стоянка Мутафова " и изпрати своя привет към небето с песента си " Монолог на един артист ".

" 100 години Стоянка Мутафова и повече от 50 години на сцената на Сатиричния спектакъл. Днес се навършват 100 години от рождението на обичаната на няколко генерации българи актриса, обичаната и вдъхновяваща Стоянка Мутафова! Аплодисменти за нейния голям гений, сензитивност и нестихваща воля за живот. Тя ще остане образец за всички ни освен с творчеството си, само че и с голямото си сърце и непреклонен дух ", написаха и от трупата на Сатирата.

Мутафова е един от създателите на театъра дружно със брачна половинка си режисьора Нейчо Попов.

От театъра припомниха думите на Стоянка Мутафова: " Когато излизам на сцената, получавам особена мощ, каквато в живота няма от кое място от друго място да взема. Въпреки многото години, аз съм си все по този начин буйна, годините не могат да ме укротят... На сцената ми минават всички болежки. Дай ми на мен да съм стихийно злополучие и ми гледай сеира. Сцената ми е живецът и по тази причина не се отхвърлям. Да заставам у дома, би значело духовна гибел за мен. Щом пълня салоните и ме приветстват, значи би трябвало да играя и публиката ме желае. Гледайте ми спектаклите, а не заболяванията! "

" Днес честваме 100 години Стоянка Мутафова! ", написа и артистът Мариус Куркински и разгласява своя фотография с актрисата.

" Прекрасна. Неповторима! ", добави по неин адрес и примата на художествената гимнастика Нешка Робева.

Министерство на културата също уважи комедийната хала: " Честваме век от рождението на аристократката и стихийното злополучие на сцената и в живота, огромната Стоянка Мутафова, която продължава да е по-жива от всеки път в сърцата на публиката! Дълбок реверанс и овации! "

Сатиричният спектакъл ще означи годишнината със специфичен театър, отдаден на огромната актриса, довечера от 19:30 ч. на Голяма сцена.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР