На 2 февруари 2018 година, месец и половина преди президентските

...
На 2 февруари 2018 година, месец и половина преди президентските
Коментари Харесай

Руски експерт: На 2 февруари догодина САЩ ще конфискуват между 1 и 3 трилиона долара на руски олигарси

На 2 февруари 2018 година, месец и половина преди президентските избори в Русия Съединени американски щати ще пристъпят обществено към демонстративна реквизиция на благосъстоянията на съветските олигарси и милиардери, изнесени от страната. Сумата е голяма, става дума за пари и парцели по разнообразни оценки сред 1 и 3 трилиона $. Това твърди в изявление за " Комсомолска истина " Юрий Крупнов, върховен съветски служител, автентичен държавен консултант на Руската федерация по военната подчиненост с чин военачалник.

Той напомня, че на 2 август Доналд Тръмп подписа специфичен Закон " За противопоставяне на съперниците на Съединени американски щати посредством наказания ". Съгласно този закон държавният секретар, Министерството на финансите, Службата за национално разузнаване са длъжни в период от 180 дни да показват в конгреса отчет за най-големите съветски предприемачи, свързани с Кремъл и Путин, да посочат размера и източниците на техните приходи, да назоват активите и на техните родственици, а също по този начин и да разкрият деловите им контакти с непознати компании.

Срокът за показване на отчета изтича на 2 февруари, той ще е обществен и ще бъде оповестен. Американският президент към този момент назначи и трима души,които дават отговор за този доклад- държавният секретар Тилерсън, шефът на националното разузнаване Дан Коутс и министърът на финансите Стивън Мнучин. Според Крупнов, точно ведомството на Мнучин ще играе водеща роля в идните дейности.

" В американското Министерство на финансите има един отдел- Офис за надзор над задграничните активи (Office of Foreign Assets Control, OFAC). Това в действителност е най-силната и най-секретната работа на Съединени американски щати, единствена в света. Именно този Офис управлява активите и финансовите потоци в целия свят и има на практика безграничен достъп до вътрешна информация. Точно тук се създават американските наказания против страни и режими, сформират се черни описи на политици, предприемачи и компании, а при нужда се блокират и техните активи ", твърди съветският държавен консултант.

Той дава и образец с найголямото всвета до момента заледяване на активи, станало на 1 март 2011 година, когато 30 милиарда $ на Муамар Кадафи и либийското държавно управление се оказаха недостъпни за притежателите им. " За тази интервенция на Офиса са му трябвали 48 часа. Днес те се готвят да повторят случилото се тогава през февруари 2018 година, само че този път с активите на съветските олигарси и висши служители, изнесени зад граница ", счита Крупнов.

Според него, сходни ограничения ще предприеме и Англия, където от 1 януари 2018 година влиза в действие " Закон за престъпните финансови средства ". Той към този момент е подписан от кралицата и ще бъде мощно оръжие в ръцете на английските управляващи в битката с корупцията. Досега Лондон се смяташе за " безшумно пристанище " за съмнителни капитали от целия свят, основно такива, откраднати от хората в разнообразни страни или добити с противозаконни покупко-продажби.

По публични данни на Националната организация за битка с престъпността (National Crime Agency) във Англия годишно се изпират 90 милиарда паунда, само че евентуално сумата е доста по-голяма. С новия закон английските управляващи ще могат да стартират конфискация на благосъстояния, освен финансови средства,но и влиятелни парцели при липса на потвърден генезис на парите.

Юрий Крупнов приключва изявлението си с информацията, че идните конфискации на имуществото на съветски олигарси и висши служители зад граница няма по какъв начин да бъде стопирано от съветските управляващи.

" От 1 януари следващата година Русия ще извършва всички задължения по към този момент подписаното Международно съглашение за автоматизиран продан на финансова информация (CRS MCAA) и ще дава на финансовите служби на Съединени американски щати и Англия желаните от тя сведения за приходите на съветските жители, платените от тях налози и осъществени преводи по техни сметки в чужбина.Този документ е подписан и утвърден от Москва и ще се извършва ".

Според доктрина на конспирацията, всичко това може и да не се случи, в случай че олигарсите сменят президента на страната с човек, който да промени политиката, водена до момента от Владимир Путин в Източна Украйна и Сирия. Времето ще покаже дали това е по този начин и дали смяна ще има.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР