На 2 август предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили

...
На 2 август предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили
Коментари Харесай

Фирмите декларират и плащат данъци до 2 август

На 2 август предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили приходи на физически лица, отвън трудов контракт и са задължени да им удържат налог, би трябвало да подадат по електронен път заявления за второто тримесечие на 2021 година Това е и последният ден за внасяне на удържания налог към бюджета, напомнят от Националната организация по приходите (НАП).

Плащането може да се извърши посредством виртуалния ПОС в портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, наличен с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Физическите лица, получили приходи от наем, от друга стопанска активност или от други източници, изплатени през второто тримесечие, също афишират до 2 август пред Национална агенция за приходите дължимите от тях предплатени налози.

В същия период се заявяват и окончателните налози върху приходите от дивиденти и ликвидационни дялове, както и удържаните дефинитивни налози върху приходите на задгранични физически лица у нас (например върху хонорари за услуги, неустойки, компенсации, стипендии за образование в България, приходи от лихви и други).

Информация за декларирането и внасянето на налозите можете да получите в на приходната организация или от Информационния център на Национална агенция за приходите: 0700 18 700, съгласно цената на съответния оператор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР