На 2 август 2005 г. Стейси Кастор се обажда на

...
На 2 август 2005 г. Стейси Кастор се обажда на
Коментари Харесай

Жената, която натопила дъщеря си за убийството на съпруга й

На 2 август 2005 година Стейси Кастор се обажда на 911 и с разчувствуван глас оповестява, че брачният партньор й се е заключил в спалнята след спор и не дава отговор. Тя помолила служителите на реда да дойдат и да му оказват помощ допустимо най-скоро, защото дамата се тормозила, че той може да се нарани.

Когато полицията пристигнала на мястото и разрушила вратата, те намерили брачна половинка й Дейвид да лежи на леглото без признаци на живот. На нощното шкафче имало чаша, цялостна с… антифриз.

Коя е Стейси 

Стейси Кастор е родена на 24 юли 1967 година в Ню Йорк. Малко се знае за нейния ранен живот. Изглежда след закононарушението известността засенчило положителното й образование в учебно заведение и положителните й каузи. Единственият човек, който постоянно е приказвал за нея с възторг, е нейната майка Джуди Итън:

– Стейси беше доста интелигентна, най-умната в класа. Тя постоянно е мечтаела да стане юрист или даже арбитър и да оказва помощ на хората да намерят правдивост.

Стейси в действителност била интелигентна и възнамерявала да отиде в лицей, само че един случай през 1985 година трансформира всичко. Този случай имал име – Майкъл Уолъс, който срещнала на 17-годишна възраст. Според Кастор това е обич от пръв взор.

– Майкъл е любовта на живота ми – ще каже Стейси години след гибелта му. – Знаех, че ще се омъжа за него пет минути откакто го срещнах…

Първият брак

На 7 април 1990 година предсказанието на Стейси се сбъдва – тя се омъжи;а за Майкъл Уолъс. Въпреки че той не изглеждал припрян да се дами за нея, защото първата им щерка Ашли се родила през 1988 година, втората, Бри, към този момент е омъжена (през 1991 г.).

След раждането на дъщерите им Стейси стартира работа като диспечер в кола за спешна помощ, а Уолъс като монтьор. Парите не им стигали, само че главата на фамилията не желае да си търси по-добре платена работа, поради което постоянно се карали.

Някъде по това време всеки от родителите си избрал любим измежду децата си: Майкъл се сближил с Бри, а Стейси предпочитала Ашли. В средата на 90-те години връзките на двойката минават през сложен интервал. На няколко пъти се разделят и живеят настрана, всеки със „ своето ” дете и както казвали съседите – с ухажор.

В края на 1999 година здравето на Майкъл ненадейно почнало бързо да се утежнява. Той развил пристъпи на кашлица и хронична уязвимост, което в действителност не го безпокояло, защото Уолъс постоянно приемал сходни неща с лекост, казвайки:

– Ако това е съществено заболяване, то с моята застраховка (той имал най-малък пакет) не мога да пребивавам, а в случай че е дреболия, тогава няма защо да се тормозя.

Ето за какво, макар препоръките на приятелите му, които препоръчвали да потърси професионална здравна помощ, мъжът послушал брачната половинка си, която споделила, че това „ наподобява като краткотрайно неразположение “ и решил да изчака.

Когато в края на декември той въпреки всичко oотишъл в болничното заведение, като споделил на лекарите, че „ се усеща пийнал, само че не пие алкохол “. Те го прегледали, само че не разкрили нищо сериозно и няколко седмици по-късно, на 11 януари 2000 година, той ненадейно умрял.

Лекарите показали като причина за гибелта сърдечен удар и макар че роднините на мъжа поискали аутопсия, Стейси като брачна половинка имала право да реши и отказала да го подложи на тази процедура:

„ Когато лекарите ми споделиха, че считат, че е умрял от инфаркт, повярвах в това “, споделя тя по-късно. – Нямах аргументи да се колебая в диагнозата.

Стейси Кастор понесла философски гибелта на брачна половинка си. Най-много съжалявали за загубата дъщерите на Майкъл, които до края на живота си ще упрекват себе си за гибелта му. В последна сметка те виждали по какъв начин го боли, само че не могли да създадат нищо.

Междувременно Стейси получила застраховката от 55 000 $, дължима за гибелта на Майкъл, и траяла живота си, като че ли нищо не се е случило.

Вторият брак

Изминала към година от гибелта на брачна половинка си и Стейси почнала да търси нов сътрудник в живота. През 2001 година се среща с Дейвид Кастор, притежател на компания за монтаж и поддръжка на климатици, където получава работа като офис управител.

Връзката им се развила постепенно, само че в последна сметка Стейси съумява да разтопи сърцето му и през 2003 година те се женят. Жената взела семейството му и в продължение на 2 години двойката живеела много спокоен живот, постоянно пътувайки и правейки скъпи покупки.

Тази идилия била нарушена от спор, зародил през лятото на 2005 година Не е известно какво го е предизвикало, само че имало клюки за невярност, макар че мненията за това кой е бил излъган се разграничават.

Несигурността в връзките им траяла няколко месеца, когато на 22 август 2005 година Стейси, до момента в който била на работа, се обадила в полицията, с цел да опише за депресията на брачна половинка си, който сутринта се затворил в спалнята им и не отговарял на телефона..

– Съпругът ми се е заключил в спалнята и седи там половин ден … Много ме е боязън за него, разбирате ли? – споделила тя. 

Половин час по-късно полицията била в дома им. Тъй като не съумели да се свържат с Дейвид, служителите на реда разрушили вратата и го намерилимъртъв. Нямало по какъв начин да не виждат, че на нощното шкафче до леглото имало чаша със зелена течност и бутилка антифриз.

„ Изглежда като тривиално самоубийство вследствие на отравяне с антифриз “, споделил полицейският сержант Майкъл Нортън пред пресата в оня ден.

Подозренията

Но по-късно полицията забелязала странности. Първо, някогашната брачна половинка на Дейвид декларирала, че той в никакъв случай не би се самоубил. Освен това, месец преди гибелта си, той изтрива общото им дете от наследството си и оставя цялото положение (300 000 долара) на Стейси.

Второ, върху бутилката антифриз и на дъното на чашата са открити пръстови отпечатъци на жена, а във варела за отпадък е открит термометър за готвене, по който имало следи от същия антифриз.

Полицията желала да научи детайлности от предишното на дамата и откакто се натъкнала на информация, че първият й брачен партньор е умрял на 38-годишна възраст, почнала да подозира най-лошото.

Полицията предположила, че Стейси първо е нахранила Дейвид с месо с антифриз, а по-късно, когато мъжът е измършавял, тя е приключила започнатото.

За да ревизират съмненията си, служителите на реда решили да конфигурират подслушвателни устройства в къщата на дамата и камери, ориентирани към гробовете на съпрузите й (по време на разпита тя през сълзи съобщи, че скърби за тях и ги посещава доста често).

Но през идващите месеци тя по този начин и не посетила гробовете на умрелите си съпрузи. Освен това някогашната брачна половинка на Дейвид притиснала полицията, настоявайки за правдивост.

В последна сметка детективите заключили, че единственият метод да ревизират съмненията на Стейси е да ексхумират тялото на Майкъл. Което те създали през септември 2007 година

Както се очаквало, разкрили, че гибелта му не се дължи на инфаркт, а по-скоро на отравяне с антифриз. Това засилило съмненията им по отношение на Кастор.

Натопяването

Веднага откакто Стейси научила за ексхумацията, тя почнала да схваща, че кръгът се стеснява и тя може да бъде упрекната в убийствата. Кастор трескаво мислела по какъв начин да се измъкне от затрудненото си състояние. В резултат погледът на дамата попаднал върху 19-годишната й щерка Ашли.

Момичето по това време живеело в студентско общежитие и макар че знаело за съмненията против майка си, в никакъв случай не вярвала в тях. Ето за какво, когато Стейси се обадила на Ашли в средата на септември и я поканила на посетители, тя се съгласила.

Майката била доста общителна с щерка си, наричайки я „ най-хубава другарка “ и упорито предложила да пият някаква напитка със чудноват усет. Ашли се доверила на майка си без да подозира нищо.

– Тогава си помислих: „ Яко, тя ми приказва като с възрастен “. Знаете, кой младеж не би сметнал това за знак на внимание? – спомня си по-късно Ашли. – Особено когато родителите ми не ми позволяваха да пия алкохол преди.

За да направи напитката „ по-вкусна “, майка й й дала сламка и я посъветвала да я сервира непосредствено към гърлото си. Момичето постепенно допило чашата си. Това било последното нещо, което си спомняла преди да се разсъни в болничното заведение.

Всъщност Ашли била огромна късметлийка, тъй като на идната заран я разкрила сестра й, инцидентно надниквайки в стаята и пробвайки се да я разсъни. Но майката на момичето се обадила на 911, като споделила на диспечера, че щерка й „ се е самоубила “.

Но това не било всичко, до Ашли стояло предсмъртно писмо, което Бри по-късно щяло да съобщи на полицията. В него Ашли „ признавала “ за убийствата на татко си и втория си татко:

„ … никой не трябваше да знае за това, само че в този момент няма причина да крием истината. Те мислят, че ти си го направила, само че това бях аз… “, пишело в бележката.

Но незабавно щом се събудила и видяла детектива пред себе си с тъмно изражение на лицето, Ашли декларирала, че в никакъв случай не е имала желание да се самоубие и в никакъв случай не е писала тази записка.

– Отворих уста и не можех да допускам на думите им, главата ми се въртеше „ Какво, по дяволите, приказват? “, споделя по-късно Ашли.

Полицията не повярвала незабавно на младото момиче, единствено деликатното изследване на бележката помогнало.

Първото нещо, което им хванало окото било, че е отпечатана на принтера на Стейси и пишело „ antifree “, вместо „ antifreeze. Стейси направила безусловно същата неточност, когато била разпитана от полицията.

Разследването посочило, че самата записка е основана на компютъра на Стейси и полицията даже съумяла да възвърне изтрития файл (да, това е допустимо даже с Shift + Delete). И листът бил отпечатан, до момента в който Ашли спяла в стаята си. Оказало се, че момичето не може да е създател.

Съд и присъда

Стейси била арестувана през октомври 2007 година Тя била упрекната в убийствата на Дейвид и Уолъс, както и в опита за ликвидиране на Ашли.

Любопитно е, че на процеса юристът на Кастор обвинил Ашли в убийствата, заявявайки, че тя е излъгала и фалшифицирала доказателствата против майка си. Твърди се, че дъщерята постоянно е изпитвала ревнивост към сестра си, която татко й обичал повече, тъй че тя го умъртвила, а по-късно и втория си татко.

Но най-малко един човек вярвал, че Стейси е почтена – това била майка й. Тя даже декларирала това обществено, като нарекла внучката си „ подла килърка “.

– Не съм умъртвила Майкъл Уолъс, не съм умъртвила Дейвид Кастор, не съм се пробвала да убия щерка си и точка, споделя Стейси Кастор през 2009 година, преди да бъде оповестена присъдата. – И в никакъв случай няма да кажа, че съм го направила.

Журито не се вслушало в думите на юриста на Стейси и през февруари 2009 година дамата била наказана на 51 години затвор, което може да се пояснява като смъртна присъда (през 2060 година тя щяла да навърши съвсем 100 години).

Но през 2016 година в пандиза тя получила инфаркт и Кастор умряла, без да признае нито едно от закононарушенията.

„ Тя беше най-хубавият ми другар, а по-късно взе всичко и ме направи сираче “, споделя Ашли за майка си след гибелта й. – Бих направила всичко за нея, само че тя реши да си стовари греховете върху мен и да ме убие. Нямате визия какъв брой ми е мъчно да приказвам за това…

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР