На 2 април - Международният ден на детската книга, библиотеката

...
На 2 април - Международният ден на детската книга, библиотеката
Коментари Харесай

Международен ден на детската книга в НЧ „Зора-1990“ село Победа

На 2 април - Международният ден на детската книга, библиотеката при Народно читалище „ Зора-1990 “ село Победа бе хазаин на детско утро „ Слушай, благи Мечо “. Библиотекаря срещна децата от първи до четвърти клас с празника, който се отбелязва в целия свят и има над половин вековна история.

Празникът се отбелязва от 1967 година и съответствува с рождения ден на датския публицист Ханс Кристиан Андерсен, който е основал едни от най-популярните приказки на всички времена. Специалният празник има за цел да вдъхне обич към четенето у децата и да обърне вниманието на обществото върху детската литература. Читалищния екип прочете на децата едни от най-емблематичните детски приказки на Андерсен и Братя Грим, след което и децата се включиха в Маратона на четенето. Всяко дете беше пристигнало в читалището с обичаната си плюшена играчка. Екипа предложи на децата забавно предизвикателство „ Слушай, благи Мечо “, в което децата трябваше да четат приказки на своите играчки.



Пъстрата аудитория, която слушаше с интерес, беше плюшена, многоцветна и попиваше детските гласчета, които редяха думичките от приказните истории. В края на детския празник всяко дете получи подарък детска брошура, приветствена картичка с мъдри мисли за книгата, книгоразделител и истинска писалка. Децата получиха и ваучери за закупуване на детски книжки с отстъпка от Store.bg.

По този забавен метод бе отпразнуван приказния празник! Целта на концепцията е, да се насърчи четенето при децата от най-ранна детска възраст, като са срещат с детските книжки и усетят магията на приказните герои! Така се ражда любовта към книгата!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР