На 2 април 2022 година в Плевен е проведена съвместна

...
На 2 април 2022 година в Плевен е проведена съвместна
Коментари Харесай

Шофьор опита да прегази катаджия при проверка

На 2 април 2022 година в Плевен е извършена взаимна полицейска интервенция на чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ и „ Специализирани тактически дейности “ при ОДМВР – Плевен по линия „ Кражби “. Около 01:05 часа на пътна права с посока на придвижване от село Каменец към село Обнова, в региона на ж.п.гара Каменец, са подхванати дейности за осъществяване на инспекция на лек автомобил с изгасени светлини.

Виждайки полицейските чиновници лидерът на автомобила не извършва подадения му сигнал със стоп палка по пример и форсира мощно придвижването си в посока село Обнова. Направил е опит да прегази полицейски чиновник, който съумява да избегне удара. Колата е преследвана. Внезапно при прекъсване от лекия автомобил изкача мъж, който побягва и се пробва да се укрие в крайпътните шубраци.

Водачът е останал на място си, като е оказал опозиция при задържането. Установено е, че лекият автомобил е „ БМВ “, с напълно зацапани с тиня челен и заден регистрационни номера. Задържаните лица са двама 37-годишни, поданици на плевенското село Бохот.

В лекия автомобил са открити 5 туби с съдържимост от 20 и 30 литра с присъщ аромат на петролен артикул, маркуч също с харакерен аромат на петролен артикул, лостова ножица с прикачено въже към нея и раница с голям брой принадлежности във вътрешността – отвертки, гаечни ключове и други. „ БМВ “- то е репатрирано от мястото и се намира на предпазване в отделение на ОДМВР – Плевен. Извършителите са арестувани за период до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор в районна прокуратура – Плевен.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс. Работата продължава проверяващ служител на реда, осведомят от Пресцентър на Министерство на вътрешните работи Плевен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР