На 19 януари президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да

...
На 19 януари президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да
Коментари Харесай

Китай и Бразилия ще открият нова перспектива в двустранното стратегическо партньорство

На 19 януари президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва се срещна с китайския външен министър Уан И. Срещата се организира в бразилския град Форталеза.

Лула съобщи, че цени високо взаимното доверие и другарството с ръководителя Си Дзинпин и ще продължи да покачва двустранното всеобхватното стратегическото партньорство. От началото на двустранните връзки Бразилия постоянно е спазвала политиката за „ един Китай “. Страната има убеденост в вероятността на развиването на Китай и желае да се учи от опита в ръководството на Китай. Бразилия приветства вложенията на китайските предприятия.

Уан И благодари за позицията на бразилската страна. Той съобщи, че Пекин постоянно обръща огромно внимание на връзките с Бразилия и поддържа ускоряването на публичното и икономическо развиване на страната. Китай се надява Бразилия да играе по-важната роля в интернационалните и районните работи. Тази година се навършват 50 години от установяването на дипломатическите връзки сред Бразилия и Китай. По тази причина двете страни ще засилят обмена на високо ниво и ще открият нова вероятност на двустранното стратегическо партньорство.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР