На 19 януари 2023 г. Народното събрание прие Закон за

...
На 19 януари 2023 г. Народното събрание прие Закон за
Коментари Харесай

Промениха режима за издаване на Синя карта на Европейския съюз

На 19 януари 2023 година Народното събрание одобри Закон за изменение и допълнение на Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност (ЗИД на ЗТМТМ), обнародван в " Държавен вестник “, брой 8 от 25.01.2023 година (извънреден), с който са направени промени и в Закона за чужденците в Република България (ЗЧРБ), осведомиха от Дирекция “Регионална работа по заетосттa " – Варна за Varna24.bg .

С направените промени в ЗТМТМ и ЗЧРБ се внасят някои основни промени в изискванията за осъществяване на трудова активност и издаване на позволение за престояване и работа вид " Синя карта на Европейски Съюз “.

Идеята на измененията е " Синята карта “ да се трансформира в главния инструмент за привличане на висококвалифицирани служащи, включващ по-бързи процедури, по-гъвкави и приобщаващи критерии за банкет и по-широки права, в това число и улеснена краткосрочна и дълготрайна подвижност.

Целта на промените е да бъде основана ясна и транспарантна система за банкет, която да обезпечи опция за по-ефективно привличане на гении и по този метод да реализира превъзмогване на демографските провокации, пред които е изправена България.

Актуализирана информация за процедурата за издаване на " Синя карта на Европейски Съюз “ и надзорен лист за окомплектоване на документите са оповестени на интернет страницата на дирекция " Миграция “, Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР