На 19-ти февруари в Тетевен бяхяотбелязани151 години от гибелта на

...
На 19-ти февруари в Тетевен бяхяотбелязани151 години от гибелта на
Коментари Харесай

Тетевен отбеляза 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

На 19-ти февруари в Тетевен бяхяотбелязани151 години от гибелта на националния ни воин - Васил Левски.



Пред паметника на Апостола на свободата в градасвоята респект и благодарност към живота и делото му отдадоха зам.-кметовете на Община Тетевен - Борис Врабевски и Тони Стоев, ръководителят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева, общински съветници, учители и възпитаници, жители.



В богатата ни история и националната ни памет са съхранени плеяда персони, посветили се на българската идея през разнообразни столетия, само че в пантеона на най-почитаните, дарени с ореола на безсмъртието несъмнено е Васил Левски, сподели господин Врабевски в своето слово към присъстващите.



Той акцентира, че в нашата нова история няма друга такава персона, която да е останала незасегната от бурите на политическия и публичния живот, която по този начин да респектира и вълнува нацията.



Във всяко българско сърце живее споменът за него – Апостола, неуловимия Дякон, мъжа с най – чистата душа. Всяко дете стартира да учи българската история с неговото име – знак на безгранична любов към жанр и Родина, сподели още господин Врабевски.

Слово във връзка годишнината изнесе и госпожа Стойчева, а програмата продължи с музикални осъществяване и рецитали, особено готови от децата от ДГ „ Васил Левски “ и МВГ „ Вежен “ – гр. Тетевен.



Букети и цветя бяха поднесени от името на Община Тетевен, Общински съвет – Тетевен, детски градини и учебни заведения, просветителни центрове, културни и държавни институции, организации и асоциации, жители и политически партии.



151-вата годишнина от гибелта на Левски бе маркирана още в селата Голям извор, Черни Вит и Гложене.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР