На 19 октомври - Международен ден за борба с рака

...
На 19 октомври - Международен ден за борба с рака
Коментари Харесай

1200 розови балона над София - в памет на жените, загубили битката с рака на гърдата

На 19 октомври - Международен ден за битка с рака на гърдата, край НДК, покрай Моста на влюбените, в 13:00 часа ще бъдат пуснати във въздуха 1200 розови балона с хелий - в памет на дамите, които губят борбата с заболяването.

Събитието е част от осведомителната и профилактична акция на Първа САГБАЛ „ Света София ", която се организира обичайно през октомври, взаимно със Столичната община. В него ще вземат участие представители на Столичната община, лекари от Първа САГБАЛ „ Света София ". Каним и дами, преборили заболяването, както и такива, които поддържат акцията и със своите достижения и обществен облик могат да оказват помощ, призовавайки дамите да не отсрочват своя обзор. На събитието са поканени и всички, които желаят да покажат своята съпричастност и поддръжка.

Освен Първа САГБАЛ „ Света София ", тази година в акцията с безвъзмездни прегледи през октомври вземат участие и УМБАЛ „ Георги Странски " - гр. Плевен, и УМБАЛ „ Св. Марина " - гр. Варна. Партньори на събитието на 19 октомври са Столична община, фондация „ Една от 8 ", Български конгрес на бизнес водачите, Българска национална телевизия, списание „ Кенгуру ".

Събитието и акцията като цяло имат за цел да припомнят на дамите да си създадат профилактични прегледи, тъй като ранната диагностика избавя живот. Над 3500 дами годишно са диагностицирани с рак на гърдата у нас. Според данни на Световната здравна организация, това е най-разпространеното онкологично заболяване в света.

Балоните, които ще бъдат пуснати във въздуха са екологични и биоразградими, с интернационалните документи, и няма да причинят замърсяване на околната среда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР