На 19 ноември 2020 година маестро Найден Тодоров ще води

...
На 19 ноември 2020 година маестро Найден Тодоров ще води
Коментари Харесай

Найден Тодоров и Мидори на Истанбулска сцена

На 19 ноември 2020 година маестро Найден Тодоров ще води Истанбулския филхармоничен оркестър „ Борусан “ в концерт, на който можете се насладите oнлайн на уеб страницата на оркестъра.

Солист в концерта е виртуозната цигуларка Мидори.

В програмата: Увертюрата „ Хебриди “ и Концерт за цигулка на Менделсон, както и Камерна симфония за струнен оркестър на Шостакович.

Историята на Филармоничния оркестър на Борусан в Истанбул стартира с Камерния оркестър на Борусан, едно от първите инициативи в региона на културата и изкуствата, основано и спонсорирано от от Борусан Холдинг, водещ промишлен конгломерат в Турция.

С течение на времето камерният оркестър се трансформира в един от най-хубавите симфонични ансамбли в страната под управлението на неговия почетен диригент Гюрер Айкал.

Оркестърът е първият Турски отбор, свирил на Би Би Си Промс. През 2010 година дебютира и на фестивала в Залцбург.

Сред солистите на оркестъра са имена като Рене Флеминг, Ланг Ланг, Хилари Хан, Елина Гаранча, Хуан Диего Флорес, Анджела Георгиу, Максим Венгеров, Роберто Аланя, Никола Бенедети, Сара Чанг, Томас Хемпсън, Виктория Муллова, Юджа Уанг, Даниел Хоуп, Анна Нетребко и други

Звездата на Мидори изгрява на 11-годишна възраст, когато Зубин Мета я кани да взе участие в новогодишния концерт на Нюйоркската филхармония.

На 14 години прави и първия си запис под диригентството на Пинкас Цукерман. Оттогава Мидори е измежду водещите цигулари в света, а концертите ѝ се трансформират в събития за меломаните.

Концертът ще е разполагаем онлайн

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР