На 19 май в София ще се проведе марш за

...
На 19 май в София ще се проведе марш за
Коментари Харесай

Трябва ли да се легализира конопът в България?

На 19 май в София ще се организира марш за независимост и узаконяване на конопа, който съгласно уредниците цели да покаже същинското лице на пушещите марихуана в България. Трябва ли да се легализира конопът в България и положителни или неприятни последици ще има това върху обществото?

"Няколко пъти импортирам като депутат законопроект за легализирането на медицинския коноп. Според безапелационни проучвания е потвърдено, че медицинският канабис оказва помощ доста при ракови болести, при химиотерапия, глаукома, хепатит Ц, Алцхаймер и доста други заболявания ", безапелационен е журналистът Велизар Енчев в "България заран " по Bulgaria ON AIR.

По думите му в страни като Австрия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Полша, Чехия и Холандия от много време към този момент използването на марихуана за медицински цели се управлява от страната.

Бизнесменът Кирил Вълчев - Скалата е на тъкмо противоположното мнение - "марихуаната и опиатите отварят в главата на човек врата, през която влизат демони ".

"Да почне да се популяризира един опиат като нещо потребно е парадокс. Като се популяризира нещо, всички деца ще стартират да го взимат. Вижте на какво наподобяват младежите, които взимат канабис. Погледнете обществата в Съединени американски щати и Холандия, където марихуаната е легална. Там царува цялостна деградация ", посочи Скалата.

Според музиканта Петър Петков обаче днешната юноша прекалява с наркотичните субстанции и точно това е методът използването в цялото общество да стартира да се управлява и последователно да понижава.

"Ако взимането на канабис е нелегално, а в това време всички дизайнерски опиати са законни, това обикновено ли е? При легализирането на марихуаната в Чехия изследвания сочат, че след няколко години използването на такива наркотични субстанции е спаднала доста. Ако би трябвало да сме почтени, алкохолът е погубил доста повече животи ", акцентира още Петков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР