На 19 май след срещата на върха между Китай и

...
На 19 май след срещата на върха между Китай и
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Ръка за ръка ще създадем по-сближена общност на споделена съдба между Китай и страните от Централна Азия

На 19 май след срещата на върха сред Китай и страните от Централна Азия в Сиан китайският ръководител Си Дзинпин и президентите на петте централноазиатски страни се срещнаха дружно с публицисти.

В речта си пред тях Си Дзинпин акцентира: „ Решени сме ръка за ръка да се оправяме с провокациите, с цел да изградим по-сближена общественост на споделена орис на Китай и Централна Азия, както и да допринесем за построяването на общественост на споделена орис на човечеството. Ние ще се поддържаме взаимно по въпросите, засягащи коренните ни ползи, като тези свързани със суверенитета, независимостта, сигурността, териториалната целокупност и други. Взаимно ще поддържаме пътищата ни за развиване, отговарящи на действителностите във всяка от страните, изрично ще се противопоставим на намесата на всяка мощ във вътрешните ни работи. “ 

Страните от Централна Азия дадоха позитивна оценка за значимото значение на модернизацията в китайски жанр за международното развиване и за следващ път подчертаха, че ще следват правилото за един Китай.

На срещата бе решено да се сътвори механизъм за срещи сред държавните глави на Китай и страните от Централна Азия. Те ще се организират на всеки две години в Китай или в страните от Централна Азия. Следващата среща на върха е планувана за 2025 година в Казахстан.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР