На 19 май Синдиката на българските учители връчи националните награди

...
На 19 май Синдиката на българските учители връчи националните награди
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова връчи награди в националния конкурс на СБУ „Учител на годината“

На 19 май Синдиката на българските учители връчи националните награди „ Учител на годината “ в 25-я конкурс.

Номинирани са над 90 учители и шефове на учебни заведения. От тях на церемонията бяха връчени премиите на спечелилите в 10 посоки.

Кметът Фандъкова поздрави Синдиката на българските учители (СБУ). В приветствието си тя открои думата „ отдаденост “ като най-характерна за работата на госпожа Такева. „ Вие ни давате образец за отдаденост на една идея – образованието, само че вие разбирате отдадеността в доста необятен смисъл – отданост на духовността и родолюбието“, сподели Фандъкова. Отдадеността на идеята обучение се отнася за всички учители, които бяха в залата. В поддръжка на думите си, тя цитира част от есето на ученичка от 12 клас от Втора британска езикова гимназия Гергана Златанова: „ Училището ни приготвя за компликациите, за приемането на провалите, само че и за оценяване на триумфите. Показва ни с какво може да се сблъскваме, с цел да сме подготвени за най-смелата си крачка. Чрез непрестанната поддръжка от страна на учителите, тяхната сърдечност и отдаденост ние преодоляваме несигурността и съмненията и ги трансформираме в действие и опора. “

Кметът Йорданка Фандъкова връчи премиите в категория „ Млад преподавател “. Отличието получиха – Десислава Димова, старши преподавател по осведомителни технологии в ОУ „ Николай Петрини “, Ямбол, Полина Божикова, преподавател в 55 СУ в София, Теодора Агопян, преподавател в детска градина „ Ян Бибиян “, Силистра.

Председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ Янка Такева връчи през днешния ден грамота на Йорданка Фандъкова като някогашен министър на образованието. Това стана на формалната гала за връчването на премиите на СБУ от Националния конкурс „Учител на годината“, който се провежда за 25-ата поредна година.

С грамота на СБУ бяха отличени и министъра на образованието и науката акад. Николай Денков, проф. Тодор Танев, Иван Кръстев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР