На 19 май се проведе среща между общинската администрация и

...
На 19 май се проведе среща между общинската администрация и
Коментари Харесай

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Ако община Варна не се активизира, е възможно Водният цикъл да остане недовършен

На 19 май се организира среща сред общинската администрация и Министерството на районното развиване и благоустройството, в границите на която стана ясно, че планът за Воден цикъл на община Варна ще бъде изпълнен единствено на 40%. Това съобщи националният представител от „ Възраждане " инж. Коста Стоянов, който за следващ път посети бул. „ Христо Смирненски " в морската столица, с цел да се запознае с напредъка по дейностите, касаещи огромния воден план в града, оповестиха от партията.

„ Вече е ясно, че ще бъдат изпълнени единствено 40% от плануваните по плана за 138 млн. лв. действия. Останалите 60% ще бъдат фазирани или трансферирани за идващия програмен интервал. За проблемите с този план алармирахме още в края на предходната година и за жалост казаното от нас за следващ път се удостоверява. В момента огромна част от град Варна е разкопана, което е огромно стеснение за поданици ѝ.

А следва летен сезон, в който с изключение на жителите на Варна, ще има и почиващи. Заради нехайното ръководство и незаинтересоваността на общинската администрация, тапите по улиците на града ще бъдат невиждани! ", уточни инж. Коста Стоянов.

Той акцентира, че с цел да бъдат изпълнени и останалите 60% от плана, ВиК - Варна би трябвало да кандидатства още веднъж през идващия програмен интервал. Предвид обаче тежката политическа конюнктура не е ясно по какъв начин би могло да се случи кандидатстването за дотъкмяване на този план и дали изобщо ще бъде утвърден, тъй че да бъде приключен. Все още в част от новите квартали не е извършена регулация, което в допълнение затруднява строителния развой. Това е ангажимент на общината, която за следващ път потвърждава, че през последните 10 години не си прави работата.

„ Ние си задаваме обикновения въпрос:


Защо се бавят толкоз дълго време тези стратегически значими за общините планове?

Следва да отбележим, че ние от „ Възраждане ", без да управляваме страната и общината, реализираме съответни резултати. За образец може да дадем квалифицираното, подписано от АПИ и предадено за автограф на кмета на Варна съглашение за започване на взаимни дейности за планиране и ремонт на Аспарухов мост, демонтирането на бараките от Морската градина и прекъсването на фекалните води от квартал „ Максуда ", които се изливаха на най-натовареното кръгово кръстовище в града, а от там се разнасяха из цяла Варна.

Това са действителни резултати от наши начинания. А в този момент си представете, в случай че ние от „ Възраждане " управлявахме страната и общината, какви резултати бихме постигнали ", сподели в умозаключение националният представител инж. Коста Стоянов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР