На 19 май 2022 г. от 15.00 ч., в навечерието

...
На 19 май 2022 г. от 15.00 ч., в навечерието
Коментари Харесай

„Жива библиотека“ в Икономически университет – Варна

На 19 май 2022 година от 15.00 ч., в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност, библиотеката на ИУ – Варна, катедра „ Правни науки “ и Административен съд – Варна за първи път провеждат „ Жива библиотека “.Живата билиотека (The Human Library) доста наподобява на елементарна библиотека. Разликата е, че всички книги са хора, избрали да приказват за своя опит намерено пред аудитория. Това е новаторски формат, който се постанова във времето на цифровите технологии, на онлайн контактите и цели да сътвори разговор, да срещне онлайн хора с история в своя път на експерти, учени и персони, да пречупи стандартите, провокирайки схващане и интерес.

За първи път живата библиотека е основана като събитие в Дания и оттогава намира своите почитатели в разнообразни кътчета по света – там, където хората желаят да „ почетат “ дружно, да преминат откритите граници, да научат нови неща в една неофициална среща с вдъхновяващи персони. Житейският път се обрисува освен от избора на специалност и работа, а и от отношението на индивида към заобикалящата го среда, и метода, по който се оправя с компликациите.

Тази първа намира се провежда взаимно с катедра „ Правни науки “ и Административен съд – Варна в границите на контракт за съдействие и във връзка 15-годишнината на административното правосъдие в България. Гости ще бъдат арбитър Гергана Стоянова и деловодител Божидарка Енчева, свързали своя професионален път със правосъдната система и натрупали опит, който да споделят с „ читателите “ – студенти, преподаватели, магистрати и всички, имащи желанието да почерпят ентусиазъм.

Основната задача на събитието е да стимулира младежите да не стопират да търсят и да се възползват от всяка опция, която получават. А положителният образец е постоянно инфекциозен. Личността се развива според от дейностите, решенията, отговорностите и бихме желали да насърчаваме младежите да бъдат постоянно най-хубавата версия на себе си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР