На 19 май 2021 г. се проведе вторият онлайн форум

...
На 19 май 2021 г. се проведе вторият онлайн форум
Коментари Харесай

Георг Спартански представи Плевен като туристическа дестинация в българо-руски форум

На 19 май 2021 година се организира вторият онлайн конгрес от плана „ България – Русия: многопланово районно партньорство “ - взаимен план на Центъра на индустрията на Република България в Москва, Националното туристическо посланичество на Република България в РФ и Българският културен институт в Москва. „ България – Русия: многопланово районно партньорство. Туризъм и просвета. “ бе тематиката на второто он-лайн събитие. Целта на Форума бе да показа готовността на България да посрещне съветски туристи през летния сезон като безвредна, спокойна и атрактивна дестинация, да се презентират нови стратегии и оферти, готови от българския туристически бизнес за гостите от Русия, да се показват редица български общини със своите привлекателни за туристите обекти и ваканционни мероприятия. Важна задача бе и запознаването на заинтригуваните структури, компании от България и Русия с положителни туристически практики, обмяна на опит, показване на забавни посоки, които се създават сега от съветския туристически бизнес и други

Към участниците във Форума се обърнаха с приветствени думи Катя Жекова, аташе по туризъм в Руската федерация, Константин Артюшин, търговски представител на Руската федерация в Република България, Майя Ломидзе, изпълнителен шеф на Асоциацията на туроператорите на Русия, М. Малцев, президент на Уралската асоциация по туризъм, Ан. Павлова, началник на Комитета по туризъм на Деловия Център на страните от Оперативно-наблюдателно дело. Във форума взеха присъединяване над 80 представители на федерални и районни администрации и туристически организации, ТПП на Руската федерация, Българоруската ТПП, български и съветски туроператори, хотелиери, висши образователни заведения, заинтригувани структури от съветска и българска страна, които презентираха своите организации и обявиха интерес към взаимноизгодно съдействие.

Направени бяха 46 презентации, измежду които на Варна, Бургас, Велинград, Плевен, Стара Загора, Созопол, Марица, на Алтайски край, Тюменска област, Старий Оскол; Бургаската районна туристическа палата, Туристическа асоциация „ Каварна “, Дома на космонавтиката от Звездното градче, Фрапорт Туин Стар Еарпорт Мениджмънт, Варненския свободен университет, Руската интернационална академия по туризъм, доста български и съветски туроператори, хотелиери и други Подчертан интерес провокираха тематиките за бъдещо партньорство в региона на деловия туризъм, балнеологията и оздравителния туризъм, партньорство сред общини и райони в България и Русия като основа за активизиране на туристообмена и културната активност, усилване на контактите сред висши образователни заведения, включително и такива с преподаване на „ туризъм “, активизиране на продан на проведени детски групи и други На тази основа ще се приготвят и следващи взаимни срещи и събития, които да продължат работата по горепосочените посоки. Информационен пакет с контактната информация на участниците и презентациите, направени по време на он-лайн събитието или изпратени особено за разпространяване, изпращаме до всички заинтригувани както в Русия, по този начин и в България. Всеки демонстриращ интерес, може да смъкна информацията от уеб страниците на Центъра на индустрията на България в Москва, Националното туристическо посланичество и Българо-руската търговско-промишлена палата. Очакваме всички заинтригувани структури и компании на идващото онлайн събитие, което ще се състои през м. юни 2021 година на тематика: „ България – Русия: многопланово районно партньорство. Инвестиционен конгрес “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР