На 19 март Русия ще се събуди с нов стар

...
На 19 март Русия ще се събуди с нов стар
Коментари Харесай

7 джуджета делят Путин от 4-ия мандат

На 19 март Русия ще се разсъни с нов остарял президент - Владимир Путин. Неизбежният стопанин на Кремъл, закрепостен в последните 18 години, е напът да си обезпечи ръководство до 2024 година. При предизвестената победа на вота в неделя задачата на ВВП, както назовават президента, е формулата " 70-70 ": 70 % присъединяване и 70 % поддръжка за Путин измежду 107-те милиона гласоподаватели. 

Впрочем 70 % от руснаците към този момент оповестиха, че желаят за четвърти път за президент 65-годишния някогашен сътрудник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Анализаторите с право назовават 7-те джуджета съперниците на любимеца - комуниста дебютант Павел Грудинин, скандалния популист Владимир Жириновски, либералите Григорий Явлински и Борис Титов, националиста Сергей Бабурин, различния болшевик Максим Сурайкин, тв водещата Ксения Собчак, щерка на ментора на Путин, някогашния кмет на Санкт Петербург Анатолий Собчак.

От борбата поради влезнала в действие присъда авансово отпадна главният съперник на Путин - Алексей Навални.

Бившият сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) изгря с летящ старт дружно с Милениума - на 31 декември 1999 година болнавият президент Борис Елцин съобщи трона на Путин с думите: Пазете Русия!

След като наследи раздирана от спорове след рухването на Съюз на съветските социалистически републики Русия,
за 18 години Путин бетонира властта си с имидж на избавител на нацията след десетилетия застой и съсипия на държавността. Подобри виталния стандарт на руснаците и върна страната на сцената като международна мощ, макар стагнацията на цените на петрола и западните наказания. Путин заварва Русия с бюджет 196 милиарда $, през днешния ден той е 2,1 трилиона $. Това изяснява скока на рейтинга му от 36 на 100 на старта до 60-84% през годините.  

Путин обузда даже " олигарсите " - безскрупулните предприемачи, натрупали благосъстояния от приватизация на ръба на закона през 90-те. 

Във време на световна липса на полезности той стана стожер на съветската православна традиция. Дар от бога и избавител за Русия назовава президента патриарх Кирил. 

Путин съумя да даде подтик на съветската държавност, какъвто в нейната история са съумели да дадат малко на брой - Петър Първи, Екатерина Велика, Царя Освободител Александър Втори, Йосиф Сталин. 

Всъщност юристът Путин, получил закалка в Първи отдел на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) - руските служби за външно разузнаване, не е парашутист във властта. Трупа опит в кметството на Санкт Петербург, а по-късно в администрацията на Кремъл като началник на Федералната работа за сигурност, наследничката на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). 

Никога не съм се стремял към тази служба. Но когато се захвана с нещо, го докарвам до край и диря оптимален резултат, признава Путин.

За две десетилетия мъжът с растеж едвам 170 см се бетонира като стопанин на Кремъл. Превръща го в политически феномен и една от най-ярките фигури в политиката на ХХI век. 

65-годишният Путин, най-дълго управлявалият съветски или руски водач след Йосиф Сталин, е подготвен за четвърти мандат, в който ще дърпа конците в политиката на най-голямата страна в света.

Путин постоянно получава това, което желае. Предстои му съществено предизвикателство - дали ще му стигнат парите, с цел да поддържа статуса на Русия като супер мощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР