На 19 март 2024 г. в заседателна зала на 3

...
На 19 март 2024 г. в заседателна зала на 3
Коментари Харесай

На общественото обсъждане представиха концепция за интегрирани териториални инвестиции в Мизия „Зелени решения за устойчиво развитие на СЗР “

На 19 март 2024 година в заседателна зала на 3 ет. в Община Мизия бе извършено публично разискване проведено от Областен информативен център-Враца, като част от Регионалните препоръки за развиване /РСР/ на Северозападен район /СЗР/. Събитието имаше за цел да запознае обществеността с идните планови концепции за осъществяване, а след представянето им да се получи противоположна връзка посредством анкетно изследване, разискване и събеседване.

На публичното разискване се показа идея за интегрирани териториални вложения (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0108„ Зелени решения за стабилно развиване на СЗР “.

Основна цел на концепцията„ Зелени решения за стабилно развиване на СЗР “ е използването сложно решение на проблеми, с принос в урбанистичното развиване на Общините Враца, Монтана, Бяла Слатина, Борован и Мизия посредством ограничения ориентирани в секторите опазване на здравето, просвета, превоз, стопанска система, околна среда, туризъм и спорт, както и зелени ограничения за намаляване на отрицателното влияние върху климата, при съблюдаване на правилата за тъждество, успеваемост, резултатност и резистентност. Като с осъществяването им се цели подкрепяне на подвижността и зеления превоз в общините Враца и Монтана; поощряване на икономическата интензивност и предприемачеството, както и обезпечаване на транспортна обезпеченост посредством създаване на Индустриален парк-Враца; възобновяване и модернизиране на централна пешеходна зона на град Враца; възобновяване, съоръжение с нова здравна инсталация, основаване на мобилен кабинет в Диагностично-консултативен център 1 – Враца; създаване на многофункционална спортна зала " Арена Враца " ; реорганизация, ремонт и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на Драматичен спектакъл „ Драгомир Асенов “, град Монтана, предварителна защита на риска от наводнения по поречието на р. Скът посредством използване на набор от зелени ограничения в общините Враца, Борован, Мизия и Бяла Слатина;изграждане на система за наблюдаване и ръководство на положението на водите на река Скът в действително време, създаване на система за ранно предизвестие и обявяване при бедствия в обитаемоте места по поречието на река Скът, възстановяване на бизнес средата, поощряване на икономическото развиване и обезпечаване на претовареност посредством създаване на Индустриален парк; възстановяване качеството на предлаганите здравни услуги; поощряване на териториалното и междусекторно съдействие. Обща стойност на КИТИ е74 534 160 лева БФП по Програма " Околна среда " и Програма „ Развитие на районите “.

Линк към презентация и анкета на „ BG16FFPR003-2.001-0108 „ Зелени решения за стабилно развиване на СЗР “:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0tthZewCyh9t2Ex6mHp4kWx65TesszrB9TQmK11295XnuCHnzF6G5T6NkpxF99Kgjl&id=61554949662696
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР