На 19 и 20 септември 2020 год. в парк Лаута,

...
На 19 и 20 септември 2020 год. в парк Лаута,
Коментари Харесай

Три сцени в парк „Лаута“ посрещат изпълнители от цяла България на 5-ия „Народен събор Пловдив“

На 19 и 20 септември 2020 год. в парк " Лаута ", гр. Пловдив, ще гостите и поданици на строя ще се потопят в духа на българските обичаи с присъединяване на доста фолклорни групи, оркестри, учебни заведения, читалища, самодейци. За пети път регион „ Тракия “ ще бъде хазаин на един от най-големите фолклорни фестивали – „ Народен събор Пловдив “. По време на събитието ще има уроци по национални танци за дребни и огромни, хоротеки, кукерски игри, изложения на занаятчии, старинни оръжия и национални носии, концерти на фолклорни оркестри и ансамбли, битова детска работилница и доста други.
Организаторите канят всички, които могат, да бъдат облечени с национални носии!
Кметът на регион „ Тракия “ и хазаин на събитието Костадин Димитров кани всички пловдивчани и посетители на града на неповторимия празник, формалното разкриване е в събота в 12 часа. Сред гостите на фестивала ще бъде заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов.
Трите подиуми в парк „ Лаута “ ще посрещнат реализатори от цяла България. Част от програмата на фестивала ще бъдат отбор „ Тракия “, гайдарски състав „ Големите гайди “, внушителен отбор и оркестър към АМТИИ – гр. Пловдив, Здравко Мандаджиев, оркестър „ Пловдив “, оркестър „ Феникс “, гайдарски сформира от Чепеларе и Момчиловци, отбор „ Седенчица “, комитет „ Родолюбие “, комитет „ Традиция “, отбор към УХТ – гр. Пловдив, солистът на БНР Любомир Петов и гайдарят Стефан Янев и още доста читалища, учебни заведения, пенсионерски клубове и самодейци от цялата страна.

За успокоение на посетителите са обезпечени безконтактни дезинфектаторни машини на всички входове и към сцените, планувано е задоволително място за свободно придвижване и съблюдаване на отдалеченост.
 Цвета Караянчева откри Пътя към върха в Пловдив Цвета Караянчева откри " Пътя към върха " в Пловдив
Така стартира „ Пътят към върха “ през вчерашния ден. Едно вълнуващо премеждие в света на музиката, което Община Пловдив, отдел &bdquo...
Организаторите предлагат носенето на защитни маски.
Дясната лента на бул. „ Санкт Петербург ” в посока „ Тракия ” ще бъде отделена за паркинг и ще се реализира непрекъснат надзор на скоростта.
Участниците в придвижването се приканват за нараснало внимание.
Събитието се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития 2020.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР