На 19 август - събота, от 9:00 до 15:00 часа,

...
На 19 август - събота, от 9:00 до 15:00 часа,
Коментари Харесай

Заради годишнината от Шипченската епопея: Ограничават движението през прохода „Шипка“

На 19 август - събота, от 9:00 до 15:00 часа, за честванията на 146-та годишнина от Шипченската епопея се лимитира придвижването на директно преминаващите моторни транспортни средства по път I-5 (E-85) Габрово-Шипка-Казанлък през прохода „ Шипка “, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Трафикът ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката:

- за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас

- за пътуващите от Южна към Северна България за Велико Търново и Русе през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец

Локалният трафик и идващите от запад транспортни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута : Габрово-Трявна - село Белица - село Вонеща вода - Проход на Републиката и назад.

Движещите се по път III-5004 „ Обход на Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх „ Шипка “ ще се отклоняват при пътен възел „ Дядо Дянко “, през Габрово по път III-552 и път II-55 през Прохода на Републиката.

В област Стара Загора придвижването към Прохода на Републиката ще минава по маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и назад.

Пренасочването ще става при пътен възел „ Мъглиж “ - връзката на пътя I-5 Стара Загора-Казанлък с I-6 Подбалканския път. През прохода „ Шипка “ ще бъдат пропускани единствено рейсове и коли с участници и посетители в събитието, както и проведеният междуградски авто превоз.

Апелират се водачите да карат деликатно, като следват прецизно поставената пътна сигнализация и ограничаването на скоростта, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ -, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700/ 130-20.

В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР