На 19 август, от 9 ч. до 15 ч., за

...
На 19 август, от 9 ч. до 15 ч., за
Коментари Харесай

Отбелязваме годишнина от Шипченската епопея, президентът ще отдаде почит, ограничават движението в прохода

На 19 август, от 9 ч. до 15 ч., за честванията на 146-та годишнина от Шипченската епопея се лимитира придвижването на директно преминаващите моторни транспортни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода " Шипка ", осведомят от АПИ.

Трафикът ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката:

Локалният трафик и идващите от запад транспортни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута:  Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и назад.

Движещите се по път III-5004 " Обход на гр. Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх " Шипка “ ще се отклоняват при пътен възел " Дядо Дянко “, през гр. Габрово по път III-552 и път II-55 през Прохода на Републиката.

В област Стара Загора придвижването към Прохода на Републиката ще минава по маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и назад. Пренасочването ще става при пътен възел " Мъглиж “ (връзката на пътя I-5 Стара Загора – Казанлък с I-6 Подбалканския път).

През прохода " Шипка “ ще бъдат пропускани единствено рейсове и коли с участници и посетители в събитието, както и проведеният междуградски авто превоз.

Президентът Румен Радев ще взе участие в отбелязването на 146-ата годишнина от Шипченската епопея. Националното честване се организира под патронажа на президента, съощиха от президентството.

В 11.00 часа на връх Шипка президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили ще одобри строя на представителните роти от Националната гвардейска част, след което ще бъде отслужена заупокойна молитва. 

Около 11.20 часа Румен Радев ще произнесе слово по случай годишнината. Държавният глава ще сервира венец пред Паметника на свободата и ще отдаде респект пред паметта на починалите за Освобождението на България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР