На 19.07.2023 г. в 11.30 часа в Столичната община ще

...
На 19.07.2023 г. в 11.30 часа в Столичната община ще
Коментари Харесай

Столична община подписва договор за доставка на осем метровлака Сименс Инспиро за трета метролиния

На 19.07.2023 година в 11.30 часа в Столичната община ще бъде подписан контракт за доставка на осем метровлака " Сименс Инспиро " за трета метролиния. Подписването на контракта ще се състои в наличието на кмета на София Йорданка Фандъкова, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

За обезпечаване осъществяването на графика за придвижване на влаковете и годишния проект за ремонтите на преносимия състав, с пуска на продължението на трета метро линия по бул. „ Владимир Вазов “ и отклонението през ж.к. „ Слатина “, ще бъдат доставени 8 бр. метровлака, от ДЗЗД Симетро София (обединение на СИМЕНС МОБИЛИТИ ЕООД - България, СИМЕНС МОБИЛИТИ АВСТРИЯ и НЕВАГ С.А - Полша).

Към сегашния миг трета метро линия е с 12 метростанции и дължина от 12 км. Линията свързва кв. Горна Баня с кв. Хаджи Димитър, през кв. Овча Купел и централната част на града. В ход е строителството на три нови станции по „ бул. Вл. Вазов “. Предстои започване на строителството на отклонението през ж.к. Слатина до бул. Цариградско шосе (с 6 нови метростанции). По този метод до 2026 г трета линия ще наброява 21 метро станции.

Новодоставените влакове ще бъдат оборудвани със системи за ръководство и сигурност, съвместими и работещи с инсталираните системи и съответното пътно съоръжение на Трета метролиния.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР