На 19.03.2022 г., на ГКПП – Капитан Андреево на трасе

...
На 19.03.2022 г., на ГКПП – Капитан Андреево на трасе
Коментари Харесай

Осъдиха четири молдовски гражданки за контрабанда на златни накити за общо 661 777 лева

На 19.03.2022 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ дошъл лек автомобил с непозната регистрация, пътуващ от Турция за Молдова.

В същият пътували петима молдовски жители – лидерът и четири дами. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществената такава в два броя възглавнички, сложени на задната седалка митническите чиновници разкрили, укрити пакети, съдържащи произведения от жълт метал. При последвалия персонален обзор на четирите пътничките в бельото на всяка от тях също били открити пакети с украшения от жълт метал. При направената от вещото лице експертиза се открива, накитите в общо количество от 5255,20 грама са от 14 и 21-каратово злато и са обща стойност 661 777 лв.

Контрабандните златни украшения са били арестувани.

По случаите са били формирани досъдебни производства, следствието по които се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково молдовските гражданки Н.Ф., на 36 година, К.Г., на 33 година, И.Л., на 39 година, и Д.М. на 34 година, са привлечени към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо всяка една от тях е била взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 3000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР