На 18 юни първата частна галерия у нас след 1944

...
На 18 юни първата частна галерия у нас след 1944
Коментари Харесай

Варненската Галерия 8 празнува 32-ия си рожден ден с изложба на Веселин Начев

 На 18 юни първата частна изложба у нас след 1944 година става на 32 години. За празника - на 18 юни, четвъртък, от 18 часа галерията отваря порти за живописната експозиция на огромния Веселин Начев "...и по нататък ". 10-те произведения са със характерен и сведен нюанс достигащ до монохромност, наситени с доста страсти и мощно влияние.

Ето какво споделя художникът: Картините са рисувани по съответни мотиви, случки от всекидневието, които съм претърпял или съм видял с очите си. Повечето са по-скоро сурови скици на това, което виждаме – чисто прочувствени, без рекламация да бъдат приключени, изведени като серия или цялостна творба; просто моментна фотография на събитие или спомен. Някои от творбите са правени за един следобяд, други съм работил с години, само че във всичките съм се стремил да запазя тази достоверност на прочувственото прекарване.

Веселин Начев е един от учредителите на Галерия 8 и е един от любимците й. Това е неговата 17 независима галерия в галерията.   Любим създател е Веселин Начев  поради неоспоримия факт – творбите му постоянно носят нещо ненадейно и е от дребното художници, които се развиват с течение на времето, а не тъпчат на едно място. Не инцидентно през 2019 година бе отличен с премията на Захари Зограф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР