На 18 юли в сградата на парламента в Пекин китайският

...
На 18 юли в сградата на парламента в Пекин китайският
Коментари Харесай

Китай и Алжир подписаха редица документи за двустранно сътрудничество

На 18 юли в постройката на Народното събрание в Пекин китайският ръководител Си Дзинпин се срещна с гостуващия президент на Алжир Абделмаджид Тебон, който е на държавно посещаване в Китай.

Си Дзинпин уточни, че тази година се отбелязва 65-ата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред Китай и Алжир. За тези години двете страни поддържат положителни другарски връзки, като партньорските връзки по пътя към гонене на общо развиване са постоянни.

Си Дзинпин акцентира, че двете страни би трябвало да се поддържат взаимно по въпроси, засягащи главните общи ползи. Китай благодари на Алжир за поддръжката на китайското мнение по въпросите за Тайван, Синдзян, правата на индивида и редица други.  Китай твърдо поддържа Алжир в отбраната на националния суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност.

Китайският ръководител уточни още, че Китай е подготвен да работи с Алжир за осъществяване на резултатите от първата среща на върха сред Китай и Арабските страни. Двете страни ще засилят партньорството в границите на Форума за съдействие Китай-Африка и ще работят за основаването на общественост на споделена орис както сред Китай и Арабските страни, по този начин и сред Китай и Африка.

Тебон на собствен ред съобщи, че Китай е значим другар и сътрудник на Алжир. Той благодари за скъпоценната поддръжка. Алжирският президент също по този начин похвали препоръчаните от Си Дзинпин Инициатива за световно развиване, Инициатива за световна сигурност и Инициатива за световна цивилизация.

След срещата двамата водачи дружно засвидетелстваха подписването на няколко документа за двустранно съдействие в областите на земеделието, превоза, науката и технологиите, телекомуникациите, устойчивото градско развиване, търговията, авиацията, енергетиката, образованието, спорта и други

В края на срещата беше оповестено и „ Съвместно изказване на Китайска национална република и Алжирска народнодемократична република “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР