На 18 януари /сряда/ от 16:30 ч. до 19:30 ч.

...
На 18 януари /сряда/ от 16:30 ч. до 19:30 ч.
Коментари Харесай

Филмът „Кинг… От Монтгомъри до Мемфис“ ще бъде излъчен в Бургас

На 18 януари /сряда/ от 16:30 ч. до 19:30 ч. можете да гледате кино лентата „ Кинг… От Монтгомъри до Мемфис “, проследяващ израстването на доктор Мартин Лутър Кинг от 1955 до 1968 година в неговия напредък от районен деятел до знаменит водач на придвижването за цивилен права.

Във кино лентата са включени редки фрагменти от речи, митинги и арести на доктор М. Кинг.

Пълната версия на кино лентата е показана като особено събитие единствено за една вечер на 20 март 1970 година Оттогава филмът се популяризира във версия, съкратена с повече от час. Възстановена от Конгресната библиотека, в съдействие с Ричард Каплан, и употребявайки кино детайли, предоставени от Музея за съвременно изкуство, истинската версия на кино лентата може още веднъж да се види в своята целокупност.

Филмът е част от сбирката документални филми на уеб страницата Kanory, чийто безвъзмезден достъп е обезпечен на Американския център на Регионална библиотека „ Пейо К. Яворов “ от Американското посолство на Съединени американски щати.

Сайтът, както и доста други платформи, предоставени от Посолството, могат да бъдат употребявани от читателите на Библиотеката в Американския център когато и да е.

Филмът е на британски език.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР