На 18-ти декември Боби Вълчев и приятели се обединяват около

...
На 18-ти декември Боби Вълчев и приятели се обединяват около
Коментари Харесай

Джазменът Боби Вълчев превръща музикотерапията в своя кауза

На 18-ти декември Боби Вълчев и другари се сплотяват към идеята за обезпечаване на средства за музикотерапия.Терапията ще е предопределена за деца и младежи със специфични потребности в дневния център “Св. Врач ” в София.

 

В него се обезпечават както прочувствена и психическа поддръжка за децата, по този начин и интензивности за социализация и акомодация.  

 

Паричната сума ще се набира посредством билети за концерта, закупени през bilet.bg () и City Mark Art Center, посредством специфични кутии за събиране на дарения, които ще бъдат позиционирани на място на самото събитие на 18.12, и посредством онлайн дарения в platformata.bg ().

 

Сред музикантите, които ще поддържат инициираната от Боби Вълчев идея, са надарените деца-изпълнители Жени Кринчева, Емилиян Бърдарски, Аглея Канева и Александър Вичев, някои от които имат авторски песни, присъединяване в национални и интернационалните състезания и в известни телевизионни формати.

 

Музикотерапията включва както слушане на избрани композиции, подбрани за индивидуалното  характерно положение, по този начин и действия, при които пациентът интензивно взе участие във възпроизвеждането на музиката.

 

Минималната сума за една година, нужна за заниманията по музикотерапия два пъти седмично, е 3000 лева Цел на концерта е даже да ги удвои.

 

Ползите на музиката и нейното значение при развиването на децата е идея, върху която Боби Вълчев работи от години. В Дубай, където живее към този момент 12 години, преподава пиано, тромпет и пеене на деца, както самостоятелно, по този начин и като част от GEMS Education schools - най-голямата музикална школа в Дубай. Изпълнителят скоро възнамерява и отваряне на лична музикална школа в България.

 

Музикотерапията е потвърдено ефикасна при деца с аутизъм, говорни проблеми, заекване и други положения. Причината за това е, че речта има прекалено много съвместими с музиката детайли: мелодия, темп, движение, паузи. Музикотерапията оказва помощ и за насърчаване на сетивността.

 

Терапевтичният резултат се реализира от усвояването на ритъма освен в придвижванията, само че и в говора. Развива доста центрове в мозъка и метроритмичното възприятие, което също е обвързвано с говора.

 

Музикотерапията повлиява добре върху динамичността на мисловните процеси и способността за систематизирания, само че за жал е подценявана в България. Важно е те са се организират два пъти седмично за дълъг интервал от време без да се прекъсва. Резултатите проличават след първите няколко седмици.

 

Боби Вълчев е роден в София. Започва да свири на пиано в ранна детска възраст. Възпитаник е на софийското музикално учебно заведение „ Любомир Пипков„. Завършва НМА„ Проф. Панчо Владигеров “ с две специалности – „ Джаз пиано “ в Инструментален факултет и „ Композиция “ в Теоретико – Композиторския факултет.

 

Работи като помощник професор в Майсторския клас на Милчо Левиев, само че по-късно отпътува за Лондон, с цел да продължи образованието си в „ Guild school of music “. След това отпътува за Дубай, където продължава и до през днешния ден да твори музика, която обича на международни подиуми.

 

Твори със световноизвестни създатели, като Маркъс Милър, Джордж Бенсън, Клод Джей Уудс от Earth и Wind & Fire. През 2021 година взе участие във формата „ България търси гений “, в което завоюва публиката със виртуозното си осъществяване. Често се връща в България за участия, а за втора поредна година провежда благотворителен коледен концерт в столицата.

 

Повече за концерта на 18-ти декември, може да намерите тук:

 

Събитие във Фейсбук:

 

Платформа за дарения:

 

Билети:  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР