На 18 септември (петък) автомобилите ще отстъпят своите паркоместа на

...
На 18 септември (петък) автомобилите ще отстъпят своите паркоместа на
Коментари Харесай

PARK Day отново променя Пловдив

На 18 септември (петък) колите ще правят отстъпка своите паркоместа на хората в тъй наречените PARK(ing) Day, като те ще се преобразят в градинки, библиотеки, арт-инсталации. Мисията на деня е да предизвика хората да премислят градската среда и най-малко за ден да изберат зеленината и сянката пред удобството на автомобила.
БГ Бъди деен и програмата _Място България ще преобразят паркоместата от няколко централни улици в Пловдив, като кътовете ще бъдат в най-различни тематики. Обединителният детайл ще бъде посланието #БезОтпадъци, като всички места ще разполагат с кошчета за разделно събиране на опаковки, а доброволците на _Място България ще учат жителите на това за какво и по какъв начин можем да понижим отпадъците в всекидневието си и по какъв начин да създадем града ни по-чист и по-красив.

Освен всичко те са подготвили потребна информация и просветителни начинания за преработване и понижаване на отпадъците, а съществена тематика в едно от парко местата ще бъдат цигарените угарки.

В миналогодишното издание, първо за Пловдив, в самодейността се включиха над 10 Места, като платформата " АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ! " още веднъж се погрижи да даде кошчета за разделно събиране на отпадъците на всички паркоместа, а едно от всички тях бе преобразено в парклет#безотпадъци, с акцент още веднъж на замърсяването с угарки от цигари. Както знаете с изключение на източник на токсични субстанции в природата, фасовете са мъчно разградим боклук, за който за жалост доста хора нехаят.

Събитието ще започва още от ранните часове на сутринта и ще продължи през целия ден. Паркоместата ще бъдат преобразени в библиотека, място за игри, работилнички и други.

Аварийно избавяне Пловдив ще слагат шатра, под която ще вършат образования по предоставяне на първа помощ и пожарогасене, а след тяхната акция на място, ще бъде конфигурирана оборудвана аптечка и пожарогасител, като подаяние за града и жителите, които да се употребяват по предопределение при потребност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР