На 18 октомври 2022 г. /вторник/ в столичния район Лозенец“

...
На 18 октомври 2022 г. /вторник/ в столичния район Лозенец“
Коментари Харесай

Започна изграждането на канализационна мрежа за кв. „Кръстова вада – изток”

На 18 октомври 2022 година /вторник/ в столичния регион „ Лозенец “ се организира публична гала „ Първа копка “ за пускане на строителните действия по създаване на канализационна мрежа в квартал „ Кръстова вада-Изток “.

Събитието се организира в осъществяване на план „ Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община “. Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

На събитието участваха доктор инж. Ангел Джоргов – зам.-кмет, направление „ Обществено строителство “ в Столична община, инж. Петър Костов – шеф Дирекция „ Строителство “ в Столична община и господин Константин Павлов –  кмет на регион „ Лозенец ”. Те подчертаха, че реализирането на обекта е от изключителна значимост, с цел да бъде допустимо отвеждането на отпадъчните води, както от кв. „ Кръстова вада-изток “, по този начин и от други по-високо ситуирани територии. Новоизградената смесена канализационна мрежа ще е с обща дължина 1452 м., като към канализационната мрежа на Столична община ще бъдат присъединени 359 еквивалент поданици.

Общата стойност на обект квартал „ Кръстова вада-Изток “ е 2 710 920,00 лева

Срокът за осъществяване е 24 месеца.

Изграждането на съвременна техническа инфраструктура е водещ приоритет на Столична община с оглед постигането на уравновесена, качествена и устойчива витална среда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР