На 18 ноември 2016 г. на бул. Руски в Пловдив

...
На 18 ноември 2016 г. на бул. Руски в Пловдив
Коментари Харесай

Освободиха сина на бизнесмен, убил трима с кола преди 4 години

На 18 ноември 2016 година на бул. " Руски " в Пловдив Любомир Трайков, наследник на прочут пловдивски предприемач, врязва Audi-то си в Peugeot, в което пътуват 4 души. Спортният лек автомобил се движел с близо 100 км/ час, а поради неспазеното разстояние и високата скорост, Трайков не съумява да натисне спирачки и провокира случая. В касапницата на място починаха бащата на три деца Атанас Ламджиев, младата майка Виолета Стоянова, а на 26 ноември 2016 година от пострадванията си умря и студентката Полина Караиванова, напомня TrafficNews.

Според трите съдебномедицински експертизи причина за гибелта на потърпевшите са травматични увреждания и остра кръвозагуба. Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза Любомир Трайков е карал автомобила с централизация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Не е било потвърдено наличие на упойващи лекарствени и наркотични субстанции в кръвта му. Водачът на втората кола - Атанас, не е използвал алкохол.

Той бе наказан от Окръжен съд - Пловдив на 4 години затвор, Апелативен съд я усили на 6, а през април 2018 година Върховният касационен съд понижи с 1 година присъдата на Трайков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР