На 18 май, в Административен съд-Видин, се проведе поредна лекция

...
На 18 май, в Административен съд-Видин, се проведе поредна лекция
Коментари Харесай

Административният съд във Видин запозна ученици с Човека под тогата

На 18 май, в Административен съд-Видин, се организира поредна лекция по Образователна стратегия „ Съдебна власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ за образователната 2022/2023 година на тематика „ Професия „ арбитър “. 
Учениците от 11а клас на СУ „ Цар Симеон Велики “ в града, дружно с госпожа Галя Момчилова, учител по Гражданско обучение, се срещнаха с „ Човекът под тогата “, а за специалността на съдията, описа арбитър Биляна Панталеева.  
Магистратът съумя да завладее вниманието на учениците още от първата минута. Единадесетокласници схванаха, че арбитър може да всеки, който е български жител, със здрав разсъдък, не е направил съзнателно закононарушение, за което да е бил осъждан, има висше обучение " Право ". Младите хора научиха за всички стадии, през които би трябвало да преминат, с цел да могат сполучливо да се осъществят като магистрати. Съдия Биляна Панталеева показа моменти от своята професионална кариера и обърна внимание, на главните етични правила, от които се управляват магистратите в своята работа, а точно безпристрастност, самостоятелност и правдивост. 
Изключително висок прочувствен заряд провокира обличането на същинска съдийска роба и четенето на клетвата на съдиите като детайл от цялостния развой на започването на работа като арбитър.
По занимателен и наличен метод, арбитър Панталеева, описа на учениците за една от най-престижните специалности и показа с вяра, че може „ Човекът под тогата “  да е някой от тях. 
От своя страна, възпитаниците от 11а на СУ „ Цар Симеон Велики “, демонстрираха мотивираност, образование, познания и извънредно изразено възприятие на почитание към институциите. На 01 юни, те ще показват привиден развой по заложен проблем – като самобитен край на Образователната стратегия „ Съдебна власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “  за образователната 2022/2023г. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР