На 18 май рожден ден празнува най-добрата българска спринтьорка –

...
На 18 май рожден ден празнува най-добрата българска спринтьорка –
Коментари Харесай

Edna легенда празнува юбилей! Честит рожден ден на Ивет Лалова

На 18 май рожден ден чества най-хубавата българска спринтьорка – Ивет Лалова-Колио. Родена през 1984 година в София, Ивет е европейска шампионка на 100 м от шампионата в Хелзинки през 2012 година

Има златен орден и на 200 метра от европейското състезание в зала в Мадрид през 2005 година През 2016 година тя става двукратна сребърна медалистка от европейското състезание.
 Щастливите моменти на Ивет Лалова с бременно коремче  Щастливите моменти на Ивет Лалова с бременно коремче  Щастливите моменти на Ивет Лалова с бременно коремче  Щастливите моменти на Ивет Лалова с бременно коремче
На 19 юни 2004 година в Пловдив тя записва най-хубавото си достижение в кариерата на 100 метра – 10,77 сек.

Ето няколко любопитни факта от живота и кариерата на Ивет Лалова:

Израства в семейство на спортисти. Баща ѝ също е спринтьор с персонални достижения от 10,4 сек. на 100 м, а майка й е състезателка по многобой.

Като дребна Ивет тренира плуване и даже гимнастика. На 12 години обаче сменя напълно спорта и леката атлетика става нейния живот.
                             

На 19 години печели златни медали на 100 м и 200 м от Европейското състезание за юноши и девойки до 19 година в Тампере, Финландия. От там потегля и нейният път за огромната атлетика.

Ивет Лалова е определяна като " най-бързата бяла жена на планетата " и това не е инцидентно. На 19 юни 2004 година на съревнование за Купа " Европа " в Пловдив тя пробягва 100-те метра за 10,77 - нов народен връх. Това достижение я подрежда тогава на 6-то място във безконечната международна класация в дисциплината.

Неприятен случай за малко не проваля кариерата ѝ, до момента в който Ивет е в топ форма. По време на загрявка преди старт в Атина Лалова чупи бедрена кост след конфликт с различен лекоатлет. Тя се възвръща съвсем 2 години, а по-късно тича с железна пластина в крайници.

 Ивет Лалова Getty

Освен със своята експедитивност Ивет Лалова е известна в света на леката атлетика и със своята хубост. Тя бе определена за " най-секси дупе " на Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

През септември 2013 година се омъжва за италианския спринтьор Симоне Колио в град Риети, Италия.
                             

Съвсем неотдавна шампионката по лека атлетика роди момченце. Детенцето се появи на бял свят в Рим, Италия. 

" Добре пристигнал в този свят, Тиаго Колио. Благодарим ти, че ни избра за свои родители. Толкова сме влюбени в теб и сърцата ни са пълни! ", написа тя.
                             

Новината за първата бременност на Ивет пристигна през декември предходната година.  Няколко месеца по-късно двойката разгласи, че чакат момченце с прочувствено видео в обществените мрежи, на което се вижда по какъв начин Ивет разрязва красива торта във формата на сърце. 

Като същински спринтьор и отличен състезател, Ивет не спря да работи по време на бременността си и остана дейна до финалната права.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР