На 18 май от 11 ч., на голямата поляна в

...
На 18 май от 11 ч., на голямата поляна в
Коментари Харесай

Южен парк посреща второто издание на турнира по конен спорт Купа София

На 18 май от 11 ч., на огромната поляна в Южния парк в София ще се организира второто издание на шампионата по конен спорт „ Купа София “. Събитието се провежда от конна база „ Ниеса “ и Българска федерация конен спорт под егидата на кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Турнирът, основан по модела на конните надпревари, които обичайно се организират в центъра на Виена, Берлин, Лондон, Париж и други мегаполиси по света, приближава спорта до хората в позната градска среда.

Събитието е гратис за публиката, а като подарък за посетителите е планувана опцията огромни и дребни да се качат на пони или на кон, водени от квалифицирани инструктори.

Денят стартира с проява на уестърн езда, чиито жанр е изцяло друг от вековните ездови обичаи по земите ни, а също и в Европа. Досега такава стратегия не е представяна на шампионат в България. Следва съревнование по прескачане на трудности за деца, трениращи в конна база „ Ниеса “. А след него демонстрацията по обездка ще покаже най-изящните придвижвания, които владеят конете и синхронът сред кон и ездач. Програмата ще изпълнят Райко Гануков, балкански и нееднократен републикански първенец и неговата ученичка Мирела Райкова, вицебалкански и държавен първенец.

В 13 часа стартира главното съревнование за " Купа София ", в което ще вземат присъединяване най-хубавите ездачи на България в дисциплината прескачане на трудности.

Водещ на " Купа София " ще бъде Део, който самичък взе своите първи уроци по езда в конна база „ Ниеса “ и въз основа на дребния си, само че скъп опит, ще беседва с треньори и ездачи за провокациите и достиженията в конния спорт.

Във връчването на премиите на призьорите ще се включат и тримата състезатели на конна база „ Ниеса “, взели присъединяване в международните игри за хора с интелектуални усложнения „ Спешъл олимпикс “ в Абу Даби тази година и донесли оттова златни, сребърни и бронзови медали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР