На 18 май 2022 г. в сградата на Областна администрация

...
На 18 май 2022 г. в сградата на Областна администрация
Коментари Харесай

Областният управител отличи бургаски ученици

На 18 май 2022 година в постройката на Областна администрация Бургас, ТСБ - Югоизток провежда тържествена гала за връчване на грамоти на учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника - гр. Бургас и Немска езикова гимназия " Гьоте “ - гр. Бургас, класирали се на втория стадий от Националния кръг на петата Европейска олимпиада по статистика в категория А (ученици X - XII клас) през 2022 година.

Присъстваха Стойко Танков, регионален шеф на област Бургас, Роза Желева, шеф на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника - гр. Бургас, Надежда Радева-Иванова, шеф на Немска езикова гимназия " Гьоте учители, възпитаници ш представители на ТСБ – Югоизток.

Събитието откри шефът на Териториално статистическо бюро - Югоизток Калина Казанджиева. В приветствието си към участниците, тя означи, че Европейската олимпиада по статистика се организира към този момент пета поредна година на територията на България, като всяка година учениците от област Бургас се включват с готовност и демонстрират интерес към статистиката. Учат се да работят в екип и съдействие, за реализиране на общи решения. Същевременно се стимулират и учителите – техни ментори, да употребяват новаторски способи на преподаване на математическите, обществено-хуманитарните и естествените науки.

Успешно представилите се в двата стадия на Националния кръг общо три тима - два тима от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас и един от Немска езикова гимназия " Гьоте “ – Бургас, получиха грамоти, връчени от Областния шеф на област Бургас Стойко Танков.

Учениците от двата тима при ПГМЕ показаха пред аудиторията своите презентации на тематика:

•        " Тенденции в брутното произвеждане на електрическа и топлинна сила по тип на вложените горива “- Стефан Димитров и Христо Минчев, с наставник Татяна Ботева;

•        " Статистически разбор на производството и потреблението на електрическа и топлинна сила за интервала 2013-2019 година “ – Ангел Янев, Никола Николов и Георги Танев, с наставник Румяна Георгиева.

Свои усещания споделиха и учениците от тима при Немска езикова гимназия " Гьоте “ - Вълимир Стоев, Денислав Маразов и Иван Дюлгеров, с наставник Димитър Иванов.

Директорът на ТСБ-Югоизток Калина Казанджиева сервира благодарствени адреси на Областния шеф на област Бургас и на шефовете на двете учебни заведения.

Всички получиха рекламни материали от името на Националния статистически институт.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР