На 18 март тази година съвсем официално изтича договорът на

...
На 18 март тази година съвсем официално изтича договорът на
Коментари Харесай

„Неутрална България“ поиска страната ни да излезе от НАТО

На 18 март тази година напълно публично изтича договорът на България с НАТО. В уставът на организацията се отбелязва че след приключване на 20 години от влизането на Договора в действие, всяка от страна може да престане да бъде страна по него откакто подаде едногодишно предупреждение и осведоми публично Съединени американски щати. България стана член на НАТО през 2004 година.

В тази връзка коалиция „ Неутрална България " внесе в деловодството на Народното събрание публично искане за излизане на страната ни от НАТО. Предложението е заведено в Народното събрание с входящ номер ПГ-49-423-00-8 от 15 март.

В своите претекстове вносителите означават, че активността на НАТО е в остро несъгласие със личния правилник на организацията. В член 1 на този документ се споделя, че задачата на съюза преди всичко е да уреди с мирни средства всеки интернационален спор в който се окажат въвлечени и да се въздържат от приложимост на мощ по какъвто й да е метод.

Експозето продължава с припомнянето на думите на първия общоприет секретар на НАТО, барон Хастингс Лайънел Исмей, който формулира напълно разнообразни цели - „ Русия отвън (Eвропа), американците - вътре, а германците - на колене ".

„ Не единствено общопризнат, само че и документиран е фактът, че НАТО е боен и наказателен уред на Съединени американски щати, не и на равнопоставени със Съединени американски щати държави-членове, само че и финансиран освен от Съединени американски щати, само че и от страните, държани в послушание ", се споделя още в претекстовете и се напомня, че както присъединението, по този начин и напускането на организацията се управлява само и единствено от Съединени американски щати. „ В наши дни участието на Република България в НАТО е освен нездравословно, само че и все по-опасно ", безапелационни са от „ Неутрална България ".

Като причини за това от обединението дават включването на страната ни в самодейността „ Триморие ", в противоречащите на интернационалното право опити на Съединени американски щати за едностранно преодоляване на Черно море и за всестранното подкрепяне на една страна, която взе участие във боен спор. „ Всичко това трансформира Република България в съизвършител във военни спорове, което не хармонира с българските национални ползи ", са споделя още в претекстовете на вносителите. „ Да се трансформира България в цел на военните съперници на НАТО не е в българския народен интерес ", уверени са от „ Неутрална България ".

Въз основа на техните причини те оферират на народните представители да гласоподават денонсиране на контракта на България с НАТО, признат през 2004 година и публично да уведомят Съединени американски щати за това.

Коалиция „ Неутрална България " е съюз сред партия „ Русофили за възобновление на Отечеството ", Българската комунистическа партия, Комунистическа партия на България, Партия на българските комунисти, партия „ Нова мощ "

Източник: ППРВО

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР