На 18 март от 17:30 часа предстои поредната онлайн среща

...
На 18 март от 17:30 часа предстои поредната онлайн среща
Коментари Харесай

Писателят Захари Карабашлиев говори за буквите и хората в инициативата Е-Академия |

На 18 март от 17:30 часа следва следващата онлайн среща от самодейността за личностно развиване Е-Академия на издателство Клет България. Гост-лектор е един от най-популярните и обичани писатели Захари Карабашлиев. Темата е „ 24 май - за буквите и хората “ и е отдадена на наближаващия образован празник. Всички искащи могат да заявят присъединяване.

По време на срещата Захари Карабашлиев ще отдаде нужното внимание на значимия празник, като показа своето виждане за полезността на буквите и думите, за този специфичен ден, какъвто нямат другите нации по света - празник на духовното извисяване, на устрема към рационализиране посредством достиженията на науката, културата и писмеността.

„ С наслада ще гостувам в това издание на самодейността Е-Академия точно тъй като тематиката е отдадена на празник, важен за целия ни народ. За мен и моята специалност буквите и думите са основна част и считам, че е значимо да ги оценяваме и да ги използваме и сортираме деликатно в всекидневието си “, разяснява Захари Карабашлиев.

Карабашлиев е български публицист и драматург. Автор на романите „ Опашката “, „ Хавра “, „ 18% сиво “, на сборници, есета, пиеси и сюжети. Носител е на редица награди, измежду които „ Роман на годината “ на фонд „ 13 века България “, “Роман на годината ” на фондация ВИК, „ Христо Г. Данов “ и други. Неговата белетристика е превеждана и оповестена в редица страни, включена е в влиятелната американска антология „ Най-добрата европейска прозаичност 2018 “. Пиесите му са поставяни на подиуми в България и чужбина.

Издателство Клет България провежда самодейността Е-Академия за българските учители, с цел да ги поддържа в личностното им израстване и развиване, с цел да им даде опция да са част от срещи и полемики с вдъхновяващи известни персони.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР