На 18 март 2023 година в гр. Плевен, хотел Ростов“,

...
На 18 март 2023 година в гр. Плевен, хотел Ростов“,
Коментари Харесай

Българска федерация по шахмат 2002 прие годишния си бюджет

На 18 март 2023 година в гр. Плевен, хотел „ Ростов “, се организира първото Общо отчетно заседание на Българска федерация по шахмат 2022. В оповестения авансово час – 12.30,  бяха показани персонално или посредством пълномощници 38 клуба, което даде опция събранието да стартира без отсрочване. Председателят на Мандатната комисия Петьо Маринов рапортува съществуването на изискуемия кворум и даде думата на господин Васил Антонов – ръководител на БФШ 2022. След малко одобрение се пристъпи към избор на ръководител на събранието. За подобен бе определен господин Живко Жеков. Проведен бе избор на преброители и протоколчик, след което се пристъпи към работа по дневния ред.

Единодушно бе признат докладът за активността на федерацията през 2022 година, в който бяха посочени редица вътрешни нормативни документи, признати през отчетния интервал, а също дейностите, подхванати по отношение на кандидатстване за участие във ФИДЕ. В свое ревю към тази точка Васил Антонов разказа и насоките през актуалната година за развиване на започнатото през предходната.

Акцент бе подложен на ползотворните срещи с представител на ФИДЕ, посетил нашата страна. По втора точка от дневния ред единомислещо бе признат годишният финансов доклад за 2022 година. По трета точка ръководителят на федерацията срещна делегатите с бюджета, импортиран от Управителния съвет за одобряване от Общото заседание. Представена бе детайлна информация по обособените пера, като бе подложен акцент на спомагателните благоприятни условия за финансиране в хода на настоящата година. В отговор на въпроси от делегати господин Антонов посочи, че актуалната бюджетна рамка от 151 000 лв. е минимална и предстои на актуализация през годината при благоприятни условия за спомагателни доходи.

„ Основен приоритет в моята активност и тази на екипа ми е цялостна бистрота – както на приходите и разноските, по този начин и на вземането на решения и заплащането на всички дължими суми “ – акцентира в изявлението си ръководителят. 

При гласуването на бюджета 37 делегати поддържаха предлагането, а един се въздържа. Четвърта точка предвиждаше промени в Устава на сдружението. Аргументирайки своето предложение, подкрепено и от решение на Управителния съвет, Васил Антонов уточни, че тези промени ще дадат опция за по-голяма еластичност в активността на федерацията както от позиция на приобщаване на спонсори, по този начин и в оперативната работа.

Текстовете бяха гласувани поотделно, като предложенията събраха съвсем цялостно болшинство. По последната, пета точка от дневния ред, бе гласувано предложение за смяна в състава на Управителния съвет. С огромно болшинство Деян Димитров от гр. Шабла бе определен за член на управлението.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР